Energikickar

När jag gick igenom min vintergarderob kunde jag konstatera att det är dags att byta ut min svarta fuskpälsjacka. Jag köpte den på rea för fem år sedan och har använt den mycket så det är inte så konstigt att den ser sliten och trist ut. Min cerisefärgad kappa från i våras som jag gillar väldigt mycket har inspirerat mig att satsa på en vinterkappa i färg. Det återstår att se om jag hittar något som är i en passande färg, som är varm utan att vara klumpig och i en lite längre modell vilket är skönt när man sätter sig i kalla bilar. 
Veckan som gått har varit bra arbetsmässigt sett och jag har kunnat skriva in tre nya jobb i oktober. Jag har också haft flera lovande telefonsamtal med kunder som jag hoppas skall resultera i några utbildningsdagar. Under helgen blir det hektist men roligt. Imorgon skall jag fika med min kusin här i Göteborg och detta ser jag verkligen fram emot. På eftermiddagen kör jag till Lysekil för att vara med på en trevlig tjejmiddag där jag skall medverka på ett eller annat sätt men det berättar jag om nästa vecka. På söndag är det mässan För Kvinnor - Av Kvinnor hos Sol och Sand. Har ni inget för er på söndag kom gärna och besök oss. Jag noterar att jag har fått många nya läsare vilket är jättekul - varmt välkomna. 
Må så gott och ha en riktigt trevlig helg.

Färgtips till Henrik

Med dagens inlägg besvarar jag en fråga jag fick förra veckan ifrån Henrik Lindskoog på Affärshögskolan. Henrik vill ha tips om vilka färger han skall satsa på i skjort- och tröjväg. Han passar alldeles utmärkt i de klassiska färgerna marinblått, svart, grått, kallt rött och vitt som också är perfekta när det gäller formell businessklädsel. Jag utgår dock ifrån att Henrik inte måste klä sig så strikt varje dag i sitt framtida yrke och därför kommer här några färgförslag som passar en snygg casual businesstil. Att låta accentfärgerna vila på en bas av grafitgrått, marinblått, sandfärg och svart ger ett välklätt intryck som alltid fungerar och som ger Henrik en bra basgarderob med många kombinationsmöjligheter. De färger vi bär på överdelen av kroppen reflekteras i vårt ansikte och kan ge oss ett engagerat och positivt intryck eller göra att vi ser trötta och ointresserade ut. Jag vet att detta med färger kan vara lite förbryllande så därför har jag också lagt in tips på färger som Henrik bör undvika i möjligaste mån. Som ni ser har färgerna nedanför mycket gult i sig och hamnar därför på den varma skalan. Om det finns tröjor och jackor i varmare färger i Henriks garderob så råder jag honom att mixa dessa med t.ex skjortor och halsdukar i kalla toner för att det totalt intrycket skall bli bra. Rådgivning handlar alltid om att försöka "rädda" de kläder man har genom att mixa dem på ett nytt sätt. Lycka till Henrik med dina studier och med din nya färvärld!Bildklälla: Harrods

Affärshögskolan

God morgon!
Förra veckan hade jag förmånen att åter en gång få träffa dessa fantastiska elever på Affärshögskolan, Gårda som studerar på linjen Marknadsinriktad företagssäljare. Denna gång handlade det enbart om färg, vad vi associerar med färger, färgkombinationer för olika klädkoder, färger som skapar harmoni eller som gör oss irriterade. Med lämpliga färger kan vi förstärka vår personlighet och vårt budskap. Eleverna fick också en kort färgrådgivning framför spegeln som ni kan se på mitt bildkollage nedanför. Jag vill tacka er för alla fina kommentarer om mina timmar med er men också för alla bra marknadsföringstips som ni delade med er. 
Jag önskar er lycka till i framtiden!
 
"Välkläddhet handlar också om att välja passande färger och jag hittade en ny favorit bland de mörka färgerna som klär mig mycket bättre."
"Under färgrådgivningen kunde jag tydligt se att de mjuka och varma färgerna som Elisabeth testade på mig passade mig mycket bra. Rådgivningen gav mig en helt annan bild av min egen färgvärld och gjorde mig mer medveten om vad jag skall välja inför nästa affärsmöte."
"Jag har lärt mig att olika klädfärger kan signalera olika undermeddelanden vilket jag kommer att ha nytta av när jag skall gå på kundbesök."
"Välkläddhet är att man klär sig passande för varje tillfället så att man inger förtroende. Det bästa med dagen var att få en personlig färgcoachning som gav mig många bra tips. Elisabeth är en sådan person som jag gärna skulle vilja ha med mig när jag shoppar."