Trender för brudbuketter

Även när det gäller brudbuketter förekommer trender. Just nu förespråkas kompakta och runda buketter och gärna med prunkande rosor som för tankarna till vackra engelska trädgårdar. Idag är det också mycket vanligt att bruden själv kommer in och beställer sin bukett och inte som förr att det var brudgummens ansvar.
När det gäller det kompakta och runda är mitt tips att om den blivande bruden väntar barn och har en liten fin rund mage ser det vackarare ut med en hängande brudbukett för det skapar balas i proportionerna.
Oavsett vilken form på bukett ni väljer så tänk också på bukettens storlek. Ju mindre man är desto mindre bör buketten så att inte den vackra bruden försvinner i en för stor bukett.
Om man tittar på kungliga vigslar har bruden oftast blommor i olika vita nyanser vilket är mycket vackert. Men lika vackert är naturligtvis en bukett med blommor i färg. Men tänk på att ju starkare blommornas färger är desto större uppmärksamhet tar de ifrån bruden.
Så vilken trend som än råder är det klokt att alltid fundera över form, storlek och färger.
Är det något ni funderar över är det bara att ställa en fråga här på bloggen eller maila mig. Alla mina kontaktuppgifter finns på www.colorme.se.
Önskar er alla en riktigt härlig helg och vi ses väl på måndag igen.
 
 
 
Bildkälla: Pinterest
 

Elisabeth i Göteborg-Postens ekonomibilaga

Nedanstående artikel har blivit väldigt uppmärksammad och jag är tacksam och faktiskt också rörd över alla gillningar, delningar, kommentarer, mail, telefonsamtal och sms som jag fått sedan i söndags.Sådant värmer.
När jag fick frågan av journalisten Lotta Hoher om vilka som är min favoritplagg blev svaret mina skräddade mörkblå jeans och kavaj. När jag har rena föreläsningar klär jag mig helst i dräkt, klänning med tillhörande kavaj eller någon kostym. I denna typ av klassiskt enkla kläder i mina basfärger känner jag mig bekväm. När jag har workshop hos företage eller privata rådgivningar passar mina snygga jeans mycket bättre eftersom jag kanske behöver lägga mig ned på knä för att nåla upp längder på plagg. Det är betydligt svårare att röra sig obehindrat i en pennkjol eller en strukturerad klänning. Jag brukar ju tipsa andra att tänka igenom sin arbetsdag och välja kläder därefter och detta tips gäller lika mycket i mitt arbete.
Vill ni läsa artikeln i sin helhet fanns den införd i GP:s ekonomibilaga i söndags den 25 maj.
Vilka är just dina favoritplagg?
 
 

Stilikon för en dag

Om ni under en dag skulle vilja vara en stilikon vem skulle ni då välja? Denna fråga har jag haft på flera föreläsningar och det är lika intressant att höra vilka val man gör. Oftast ligger den egena personligheten nära den stilikon man valt utan att man kanske är medveten om det. Naturligtvis får jag också kommentarer att dessa kända personer har en väl tilltagen budget och hjälp av stylister men jag anser ändå att välkläddhet inte handlar om pengar utom om val och prioriteringar.
Om ni tittar på bilderna av den fantastiskt vackra Grace Kellys vardagsstil så är den i grund och botten ganska enkel och därför lätt att att ta till sig. Naturligtvis har modet genomgått många förändringar sedan hennes tid men många snitt och modeller är sig tämligen lika. En vid kjol som poängterar en smal midja är ett perfekt plagg för alla med kvinnliga former medan en Chanel-jacka klär den rakare figuren. Hennes capribyxa, ballerina och klassiska skjortblus passar lika bra idag som då.
Njyt av er helg i det underbara sommarvädret.
 
 
 
 
Bildkälla: Pinterest