Chic med din bästa bas

Denna vecka har varit väldigt intensiv och jag har varit uppbokad på olika möten varje kväll. Imorgon blir det heldag med styling i färg och stil för den manliga företagaren som deltog i min tävling på företagarnas Allt för ditt företag nyligen. Kvinnan är redan klar och jag var och tittade på alla fina foton hos Carin Signeskog i onsdags kväll. Ser så fram emot att presentera före- och efterbilder här på bloggen inom en mycket snar framtid.
Igår visade jag några mycket enkla plagg ifrån HM. Idag lånade jag en bild ifrån designern Linda Carléns facebooksida som är helt "klockren" när det gäller att skapa elegans av mycket enkla plagg. Grunden är en klänning och en kappa som är mycket klassiska och i färger som är är neutrala. Med en enkel uppsatt frisyr, ett maffigt halsband, några armband och en snygg väska har kvinnan skapat elegans av sina bästa basplagg. Med ett sådant stort halsband och solglasögon hade det blivit för många detaljer och överarbetat om hon också haft örhängen.
Glöm inte att ni kan få tips och råd med det mesta som har med utsidan att göra på min blogg, men först måste ni ju sända era frågor till mig:)
Önskar er alla en riktigt fin första advent
 
 
 
 
 
 

Din bästa bas

Under den senaste tiden har jag talat mycket om vikten av att skaffa sig en bas av plagg som i sitt snitt är såpass tidlösa att de är svåra att tidsbestämma. Detta är de s.k basplaggen som är grunden i varje garderob. Naturligtvis beror basklädernas modell på vilket arbete man har men samtidigt är ett par snygga jeans lika passande på många kontor, i lärarrummet eller på förskolan.
Jag fick frågan här om dagen om just basplagg och har gjort ett mycket enkelt kollage med kläder ifrån HM. Basen kan ibland se lite trist ut men det skall den också göra. Det är accessoarer som skor, smycken, väskor, scarves som skapar en förändring. Toppar, blusar och skjortor finns i massor av fina färger och jag ser dem som små härliga utropstecknen som livar upp de neutrala basplaggen.
 
 
 
Kategori:

The little black dress

Ytterligare tips på hur din gamla klänning kan överleva ännu en säsong. En kvinna som jag hade på mitt Stiliga samtal i måndags hade hört Cay Bond säga att en klänning av god kvalitet kan hålla åtta år. Jag instämmer men lägger också till att den kan hålla ännu längre om man vårdar den på ett bra sätt och om passformen fortfarande är bra. På vinden har jag ett par klänningar ifrån 1930-talet och en av dem bar jag en julafton för ca 10 år sedan. Klänningen var ifrån New York och köptes av en god vän till mina föräldrar.
Det finns också accessoarer att sätta på dina befintliga skor så att de blir festfina, glänsande strumpor ger ett lyxigare intryck, en bolero, vackra scarves, fina väskor, ett spännande skärp eller uppsatt hår med glittrande spännen.
Jag tar tanksamt emot andra tips ifrån er hur ni uppdaterar er ldb (the little black dress).