Vinn ett härligt nagellack

Som nog de allra flesta vet så har Colour Me Beautiful en egen makeupserie. Men nu har vi också fått nagellack vilket är riktigt kul. Detta vill jag naturligtvis fira med att lotta ut fyra nagellack. Alla som gör följande är med i tävlingen:
  1. Du gillar redan min facebooksida Färg- och stilkonsult Elisabeth Bövik.
  2. Om inte gå in och gilla min sida nu istället.
  3. Dela mitt inlägg på facebook.
Fredagen den 7 mars kl 17.00 avslutas tävlingen. Vinnarnas namn kan ni läsa på min blogg månd den 10 mars eftersom jag är på modevisning på fredag eftermiddag. Jag behöver då naturligtvis också er adress.
Lycka till med tävlingen!
 
 
 
 

Inne eller ute

Under ett möte igår fick jag frågan om jag tror att slipsen kommer att försvinna med tanke på att man ofta ser herrar i kostym idag men utan slips.
Den slips vi ser idag härstammar ifrån slutet av 1800-talet och det gör även den manliga kostymen. Slipsknuten four-in-hand tillkom också vid den här tiden. Slipsarna var relativt diskreta ända till andra världskriget slut då man i Amerika började designade slipsar i starka färger och brokiga mönster men den trenden nådde inte oss förrän långt senare. Under 50-talet blev intresset för den s.k preppystilen stort  dvs den klädstil som de unga och välbärgade studenterna vid engelska och amerikanska universiteten bar. Den engelska stilen var mer konservativ än den amerikanska men den randiga clubslipsen hade de gemensamt. När Beatles började erövra världen designades en kostym utan krage och slag som de bar tillsammans med skjorta och en smal mörk slips. Med denna klädsel såg de prydliga ut inför den äldre generationen som förfärades över deras musik och långa hår. James Bond bar ju alltid slips till sina välskräddade kostymer. Vi minns väl än idag yuppi-killarnas klädsel under 80-talet och en gul sidenslips ifrån ett välkänt modehus var en viktig detalj. Med hela sin utsida ville de signalera hur framgångsrika de var. Filmen Wall Street från slutet av 1980 talet med fantastiske Michael Douglas i huvudrollen som Gordon Gekko är ett bra exempel på detta fenomen. Slipsmodet har precis som allting annat förändrats under åren och vi har sett smala, breda, färgglada, mönstrade, virkade och även slipsar i skinn och läder. Många företag låter också beställa slipsar med sin egen logo.
Slipsen har ju funnits med så länge att jag tror att den kommer att överleva den svacka den befinner sig i just nu. Den är ju en viktig detalj för männen när de vill klä upp sig såväl inom businessvärlden som privat.
 
 
 
 
 Bildkälla: Pinterest
 

För och efter

För några veckor sedan var jag på Företagarnas årsmöte med efterföljande middag. Det var en mycket trevlig och intressant kväll på flera sätt. Företagarna härstammar från hantverksgillet som bildades 1847 så det är verkligen en förening med anor. Det är inte utan att jag satt och funderade över vilka som var närvarande vid det allra första årsmötet. Årsmötet ägde rum i Odd Fellows huset på Vasagatan och det är ju ett mycket vackert hus. Hedersgäst för kvällen var ingen mindre än Micael Bindefelt som jag tycker var mycket sympatisk. Han berättade lite om sin uppväxt och sin karriär och att han idag har ett företag med 20 anställda.
För att få en festfin frisyr gick jag till min kollega, Christina Mattson, hos Care of Hud och Hår och som vanligt är var jag mycket nöjd med hennes insats. Klänningen ifrån Malene Birger köpte jag för fyra år sedan och den har varit med på flera tillställningar. Egentligen är den ganska  klassisk i sitt snitt men på grund av alla små kristaller blir intrycket också lite smått dramatiskt. Dragkedjan i ryggen med delbart lås tycker jag var en kul detalj på en festklänning. De glittrande axlarna påminner mig om 60-talets futurism och den förkärlek man hade för"space age." I vardagslag är jag inte mycket för glitter men när det är fest med klädkod smoking är det så trevlig att klä upp sig.