Sex knep som får dig att se yngre ut!

Det är de små bekymren som får oss att åldras…

 
Alla vet redan att rökning och för mycket sol får oss att åldras i förtid. Men det finns också några mer oskyldiga ovanor som tillsammans med fel kläder kan lägga extra år till vårt utseende!

De goda nyheterna är att det finns små, enkla saker vi kan lägga till i vår dagliga rutin för att se yngre ut.

Vi börjar med att kika på en av de mer fashionabla silverrävarna:

Helen Mirren

Helen Mirren är drottningen av Den röda mattan. Oavsett om vi ser henne i rejäla stövlar och klädd för fritidsaktiviteter eller om det är på premiär i London klädd i Dolce&Gabbana så ser hon alltid lika chic ut.

Looken:

Helen Mirrens utstrålning på röda mattan är alltid pudrad med sex appeal, klädd i plagg som bara hälften så gamla kvinnor inte skulle sätta på sig.

Varför det fungerar:

Helen vet precis hur hon ska klä sina kurvor och väljer figursydda klänningar med mycket stretch för att framhäva sin byst och sin midja. Hon satsar på långa ärmar och diskreta längder, ofta kombinerat med en twist, som en mc-jacka över en hellång aftonklänning.

Låt dej inspireras av Helen Mirren och testa våra 6 hemliga steg för ett mer ungdomligt utseende:

  1. Strunta i de foträta skorna

Foträta skor lägger i 9 fall av 10 ett antal extra år till din verkliga ålder. Visst, med tiden blir det allt viktigare att gå i bekväma skor, men tjocka gummisulor riskerar att se ut som något du fått utskrivet på recept och fyrkantiga tår är helt enkelt omodernt. En låg klack eller en kilklack kommer alltid att se mer glamorös ut och vill du ha en chic lågsko är en ballerinasko i en vacker färg det bästa valet.

  1. Det finns ”säkra kort” som är allt för säkra

Det kan vara en hårfin skillnad mellan att klä sig klassiskt och att se tråkig ut. Trista urtvättade neutrala plagg från topp-till-tå faller lätt ner i en ”gammal-fälla”. Var inte rädd för färger och se till att de du bär är de rätta färgerna för just dig. Gjorde du en färganalys för flera år sedan? Kanske har din hårfärg ändrats sedan dess? Det kan nog vara dags att boka tid för en liten uppdatering av din färgkarta.

  1. Visa lite hud

Vill du se flera år yngre ut ska du inte vara rädd för att visa lite hud. Nyckelben, axlar och vrister är de kroppsdelar som ger det slankaste intrycket och de åldras oftast med värdighet – och det är väl värt det att visa dem. Lyft fram dina nyckelben med eleganta halsringningar och lägg till accessoarer som iögonfallande halsband. Du kan också dra uppmärksamheten till axlarna med båtringningar och ¾-ärmar. Glöm inte vristlänken på ett solbränt ben… så fräckt!

  1. Se till att dina kläder passar

Säckiga, oformliga kläder som döljer din kroppsform får dig att se äldre och bredare ut. Kläder som är alltför tajta kan få dig att se vulgär ut.

Oavsett vilken storlek du behöver kommer fint skurna och mjukt draperade jerseyklänningar att ge dig en ungdomlig siluett. Visa upp de delar av din kropp som du är mest nöjd med, oavsett om det är din byst, dina ben eller dina armar.

      5. Säg nej till säckiga BH:ar

En snygg outfit bygger alltid på en bra grund. Se till att din garderob innehåller stödjande underkläder som håller in magen och prova ut dina BH:ar hos en seriös underklädesbutik.

  1. Håll din frisyr i trim

En annan tjusig äldre skådespelerska är Judi Dench som, trots det silvergrå håret, är snygg och ungdomlig i sin korta frisyr. Om du haft samma frisyr i åratal kan det vara värt att låta dig inspireras av henne och gör något nytt med dina egna lockar.

För att upptäcka vilka färger och stilar som fungerar för dig är det bara att kontakta mig eller någon av mina kollegor som också utbildats hos Colour Me Beautiful för att boka din färg- eller stilrådgivning. Du hittar alla Colour Me Beautiful konsulter här – alla är duktiga och jättetrevliga!

 

 Bildkälla: Pinterest

Preppy är en av mina absoluta favoriter bland herrstilar

Igår besvarade jag en fråga ifrån en kvinna som ville ha tips på hur man klär sig casual men ändå chict när man kommer hem efter jobbet.
Idag handlar det om herrar som är nedklädda men på ett snyggt sätt. Jag har många gånger tidigare skrivit om preppystilen den som vi förknippar med f.d presidenten John F Kennedy.
 
Preppy, som betyder förberedande, är en förkortning av preparatory som kommer från preparatory school. Stilen uppstod vid några cooleges och internat där välbärgade ungdomar studerat innan det var dags att söka till univsitetet.
Preppy är en välskräddad blandning mellan klassiska sportplagg som collegetröjor, chinos, buttondown-skjortor, clubslips, pennyloafers och en formellare kavajstil med klubblazer (med emblem), grå flanellkostymer. Som ni sitter inte kläderna alls lika tight utan snittet ger möjlighet till rörelse. Denna stil tycker jag personligen är mycket snygg och ett stort plus är att den passar herrar i alla åldrar. Ralph Lauren, Gant och Morris är tre klädmärken med preppy-koll.
Mer om preppy kan du läsa i denn artikel ifrån Philip Conradsson hos King
 
Önskar er en härlig helg ifrån ett soligt och vårlikt Göteborg!
 
 

Avslappnat men ändå chict efter jobbet

Dagens inlägg är ett svar till en kvinna jag hade på rådgivning för ett tag sedan. Hon vill ha tips på hur man klär sig chict på ett avslappnat sätt.
Mitt personliga val när jag kommer hem efter en lång arbetsdag är att byta till jeans och tröja. För den som tycker att denim känns för stelt välj då stretchmodeller. Jeansen matchar jag gärna med en härlig casmeretröja under den kalla årstiden. Är man riktigt småfrusen är det skönt att slänga en sjal över axlarna.
Ett klassiskt twinset d.v.s kofta och topp i samma material och färg är också snyggt. En fördel med ett twinset, som f.ö har funnits sedan 50-talet, är att man kan skilja plaggen åt och på så sätt skapa fler kombinationsmöjligheter. Tights fungerar ju också men är mest klädsamt tillsammans med en längre kofta, tröja eller tunika.
Det finns ju fler förslag för en avslappnad, gosig men ändå chic hemmastil men det viktigaste är, precis som med andra kläder, att plaggen skall sitta snyggt och inte vara urtvättade, bleka och formlösa.
Det är egentligen ganska enkla saker att tänka på för att man skall känna sig bekväm och snygg om det plötsligt ringer på dörren och man får ett oväntat besök.
Bilderna har jag lånat ifrån Peter Hahn. Jag har shoppat hos detta företag vid några tillfällen och är verkligen mycket nöjd med mina kläder.