Business

Hoppas ni alla haft en härlig helg och känner er redo att starta en ny arbetsvecka. Helgerna har ett enda fel tycker jag - de är alldeles för korta! Börjar min arbetsvecka med en kort visit på kontoret för att kopiera lite material som jag behöver för dagens föreläsning som kommer att handla om klädkoder i business. Dagen avslutas med rådgivning i stil och färg för en kvinna i min studio. En omväxlande och roliga dag väntar alltså. Önskar er också en trevlig start på den nya arbetsveckan. Den välklädde businessmannen på bilden har jag hittat hos Hugo Boss

 

Rödaste rött

Har det gått slentrian i dina färgval och ser garderoben trist och färglös ut? Det är faktiskt väldigt lätt att bli hemmablind och att hitta nya färger kan vara lättare sagt än gjort, men nu i vår finns i alla fall utbudet. Om man alltid har hållit sig till neutrala toner så är det bra att ta det lite försiktigt i början innan man vågar ta steget full ut. Accessoarer i färg är däremot det allra lättaste sättet att färgsätta en garderob. Visst blir man dessutom väldigt glad och pigg när man ser alla dessa härligt röda toner. Rött är dessutom en färg som är lätt att mixa med massor av andra färger. Hur många röda accessoarer har du i din garderob? Rött ger också en bra energi och det sägs att människor som vistas i miljöer med röda inslag tror att temperaturen är högre än den egentligen är. Ett bra energitips, eller hur, i dessa råkalla dagar. Önskar er en riktigt skön helg och hoppas vi ses nästa vecka igen.
Bilderna har jag hämtas hos Salvatore Ferragamo.


Kategori:

Vackert i silver

Min väninna, Kerstin, som jag har känt sedan många år gav mig ett otroligt vackert silverarmband med initialen "E" när jag fyllde år. Det känns lyxigt att ha ett armband som bara finns i ett enda exemplar. Jag gjorde en liten mailintervju med Kerstin som ni kan läsa nedanför. På hennes hemsida http://www.kelosilver.se/ kan ni njuta av alla andra silversmycken som hon gjort.

"Intresset för silversmide har funnits länge, men det fanns inte några kurser i Kungsbacka där jag bor förrän 2006 och då hoppade jag på direkt. I den första kursen gick det faktiskt också tre medelsålders killar, vilket var väldigt roligt. De sa ofta att jag nog varit smed i mitt förra liv, eftersom jag jämt stod med hammaren i högsta hugg och slog som en galning för att försöka böja silverplåten som alltid var lite för tjock för en nybörjare, enligt kursledaren. Det var nog en pärs för allas öron. Min allra första design var Domarkatten. Jag har alltid älskat katter och en dag satte jag mig ned för att rita en stiliserad bild av en katt. Det blev många många skisser men ingen som jag blev riktigt nöjd med så jag la ifrån mig blocket och tog inte fram det förrän flera veckor senare. Då fick jag se en bild som i mina ögon var helt perfekt. Så kan det gå till! Annars inspireras jag mycket av omgivningen där jag bor och naturen i allmänhet. Ibland är det önskemål från någon presumtiv kund som jag försöker förverkliga. När jag vet vem som ska ha smycket är det väldigt viktigt för mig att det ska stämma överens med den personens personlighet.