Made in New York

Som egen företagare sedan många år tillbaka är entreprenörsskap och business något som jag är mycket intresserad av och det oavsett bransch. Det finns tips och råd att hitta hos alla som driver företag för fullärd blir man ju aldrig.
Hittade en intressant artikel i Du & Co nr 2/2013 om en kvinnlig svensk designer bosatt i New York sedan 2009. Det som fångade mitt intresse var inledningen En enda klänning för alla kvinnokroppar. Det låter ju för bra för att vara sant? Men med sin Elsaklänning har Maja Svensson, Elsa and Me, nästan lyckats med detta konststycke. Kunderna beställer klänningen direkt via hennes hemsida eller på särskilda events och sedan lägger hon ut sömnaden på en sömmerska i USA. Klänningen kan fås utan ärm eller med en 3/4 lång som är en smickrande längd och har också sidfickor vilket jag personligen tycker väldigt mycket om. Den sys också i ovanligt många färger: dusty black, vanilla white, midnight blue, power red, sun wheat, sweet potato, butter cream and hibiscus. Att företaget också är miljömedvetet och använder sig av ekologiska material så långt som det låter sig göras är också mycket viktigt. Ni kan fälja Elsaandme på Instagram under namnet elsaandme. Priset för klänningen med 3/4 lång ärm ligger på USD 279.- och leveranstiden är ca 4 veckor. Jag är faktiskt riktigt intresserad av den i midnattsblå.
 
 
 
 

Kan jag ha svart?

Detta är en mycket vanligt fråga och det är lika intressant att se hur lättade kunderna blir när jag svarar att visst kan de använda svart men att det finns andra färger som kanske är så mycket bättre.   
 
Om man vill bära svart men i grund och botten kanske är lite för ljus i hår, hy och ögonfärg bör man undvika material som reflekterar ljuset och istället leta efter material som linne, sammet, spets etc som gör att svarta färgen inte skapar lika stark kontrast mot en ljus hud. Den svarta klänningen nedanför har en överdel och ärmar i spets som är smickrande för hennes varma toner i hår och hy och för alla andra som känner sig lite bleka i svart.
 
Har ni också samma funderingar när det gäller att bära svart?
 
 
 
 

Dressed for success

Det märks tydligt att vi är mitt i semestertider för det var inte många bilar jag mötte på vägen till kontoret och parkeringsplatsen utanför ligger helt öde. Helgen har jag tillbringat på andra sidan Sverige och det har varit en underbart fin upplevelse. Jag har flera fina bilder som jag kommer att dela med mig under veckan.
 
Hur man skall klä sig för att nå framgång i arbetslivet beror naturligtvis på inom vilken bransch man är verksam. Det är ju lika tokigt att var klädd i knytblus och pennkjol om man jobbar på dagis som det är med en alltför ledig klädsel vid ett möte med företagets utländska affärskontakter.
 
Hos Funny Castelius i Falkenberg har jag hittat några riktigt snygga skjortor i flera färgställningar med matchande band som man kan knyta runt halsen för ett striktare intryck inom den formella businessvärlden. De har också har matchande näsdukar för kavajens bröstficka. Snyggt, enkelt och tidlöst och bra nyckeplagg för garderoben.