Tjejkväll i stil

Igår kväll var jag inbokad på en tjejkväll vid Chalmers. Det ligger i Johanneberg där jag f.ö hade min första egna lägenhet. Den var inte speciellt stor men känslan av att bo ett stenkast ifrån Avenuen uppvägde detta. Det var alltid lika spännande att se alla vackert klädda gäster när det var formella middagar i något av de fantastiska husen längs Victor Rydbergsgatan som t.ex hos skeppsredaren Broströms. Idag tror jag det tyvärr enbart är kontor i dessa hus.

Ämnet för tjejkvällen var stil och gruppen startade med att göra stiltesten. I grund och botten är stilarna ganska lika. Man kan därför med mycket enkla medel förändra sin klädsel så att den växlar mellan t.ex klassisk, dramatisk eller naturlig. Mycket handlar om accessoarer som smycken, scarves, väskor och skor. Ämnet kroppsformer är alltid lika intressant så det blev mycket prat om midjeplaceringar, benlängder, axel- och höftbredder och hur man balanserar över- och underdelen av kroppen. Fastän det var en stilig kväll kom vi ändå in på färger. Vi samlades en kort stund framför spegeln i konferensrummet där de med egna ögon kunde se vilken färggrupp som passade dem bäst. Vi avslutade kvällen med att titta på deras egna favoritkläder och egna småtokig felköp. En av kvinnorna hade också med sig två nyinköpta vårjackor för att få smakråd. Tacka alla vackra kvinnor för en härlig kväll med mycket skratt.

Upptäckarglädje

Igår skrev jag att vårens och sommarens mode exploderar i färger och mönster. Om ni, precis som jag numera, har svårt för mönstrade plagg men ändå vill att det skall hända något i klädsel är mönsterade accessoarer ett bra knep att ta till. Plaggen jag valde ifrån Roberto Cavalli tycker jag dock är så klassiska att de är lätta att bära för de flesta.


Mary Kantranzou för Longchamp har resulterat i dessa fina accessoarer. En enfärgad klädsel med ett konstverk i handen är allt som behövs för att leva upp till vårtrenden. Om man är riktigt kreativ eller dramatisk blir det naturligtvis både mönstrade plagg och mönstrade accessoarer.Vårskimmer

I lördags upptäckte jag årets första snödroppe vid husväggen och när jag tog en promenad såg jag att viden håller på att slå ut. Det är något visst med de allra första vårtecknen precis som det är med vårens första modenyheter. Vårkänslorna exploderar i härliga kontraster eller lätta pasteller, lekfulla och vågade mönsterkombinationer i såväl nya som välkända siluetter. 50-talet med sina sina smala midjor och vippande kjolar finns kvar men samtidigt får vi se romantiska, långa kjolar med volanger i färgsprakande mönster. Havet har en given plats i vår- och sommarmodet och man leker med pärlemor och sjöstjärnor för skimrande effekter. 20-talet med raka linjer och låg midjan kommer vi också att få se skymtar av. Denna underbara dröm kommer ifrån Valentino.

Bildkällor: Ferragamo, Prada, Luisa Beccaria