Something to be proud of

När jag körde till kontoret imorse lyssnade jag på en radiointervju som en svensk journalist gjorde med en engelsk dam som sedan i tisdags väntar längs cortegevägen i London. Hon sa att det blivande brudparet verkligen är something to be proud of. Tänk att ha så många människors ögon på sig som prins William och Kate har idag och tänk så mycket det kommer att skrivas om hennes brudklänning. På Svensk Damtidning finns denna bild på vårt eget kronprinsesspar när de anländer till festen som drottning Elizabeth höll på torsdagskvällen. Detta är  också ett par som vi alla kan vara riktigt stolta över.
Med detta inlägg önskar jag er alla en riktigt trevlig Valborshelg.

 

Kan jag ha Capribyxa?

Capribyxorna dök upp någon gång på 1950-talet. Det sägs att Emilio Pucci skapade denna modell och att byxan fick sitt namn på grund av att hans första affär låg på ön Capri. Bland hans kunder fanns dåtidens stilikoner som Jackie Kennedy och Elisabeth Taylor som ibland semestrade på ön. Byxan hade smala ben ifrån början men med tiden blev modellen mer utsvängd tills den nådde 70-talets proportioner. Jag får ofta frågan från kvinnor om de kan bära Caprimodeller. Jag förstår varför de frågar eftersom en byxa med denna benlängd kan förkorta siluetten men det viktigaste är ju att man själv trivs. Ett tips är att välja färger som inte är för mörka eller för starka och att bära byxan tillsammans med t.ex en kilklackssandal. Bilderna kommer ifrån KappAhl.

 


Klassiska ränder

Jag gillar alla dessa kilklackssandaletter. De passar ju lika bra till en klänning som till shorts och jeans. Fastän sailormönstret för tankarna till sommar, bryggor och båtliv så finns det inget som är bättre ombord i båten än ett par klassiska båtskor i skinn eller ett par gympadojor.

Denna modell har jag hitta hos Damernas Världoch denna modell som heter Mariella kommer ifrån L.K. Bennett