Höjdpunkter under året

Nu återstår inte många dagar innan ett helt nytt år står framför porten. Varje år är som ett tomt dokument eller pannå som bara väntar på att fyllas med ord och färg och det är vi själva som är skribenter eller konstnärer. 
 
2012 har varit ett mycket bra år för mig och variationen mellan de uppdrag som jag haft är oerhört stor. Heldagarna med eleverna är oerhört inspirerande men det är lika spännande att komma till nya företag eller att öppna dörren för en kund som vill ha rådgivning i färg och/eller stil. Ett helt nytt koncept som tillkommit är att jag haft ett par "hemma hos uppdrag" dvs jag har rådgivning för en grupp i någon annans vardagsrum. Det enda som kan vara lite problematiskt vid den här mörkare årstiden är ljussättningen men det har fungerat riktigt bra. Några stilsamtal och jobb som konferencier i samband med modevisningar har jag också haft. Någon frågade mig hur många jag föreläst för på en gång och det tror jag ligger på cirka 250 personer.
 
Nästa år börjar redan den 2 januari med ett heldagsjobb för en ny klass igen och ett par veckor därefter har jag inbokade ytterligare två heldagar. Jag har också startat ett spännande samarbete med två kollegor till mig och tillsammans håller vi på att skissa på vårt nya koncept som jag återkommer till så snart dessa är i hamn.
 
Jag vill i detta sista inlägg sända ett tack till min dotter som fick mig att börja blogga för snart tre år sedan. Under dessa år har det blivit 610 inlägg dvs ungefär drygt 200 per år. Jag tackar också er läsare för utan er hade det heller inte blivit så många inlägg.
 
Tusen tack för att ni troget följt mig under året.
Lycka till med era arbeten och aktiviteter
och ett riktigt Gott Nytt År
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cloche

För några månader sedan fick jag nöjet att lyssna på en mycket karismatisk föreläsare, nämligen Carl-Jan Granqvist. Hans föreläsning tog med oss på en exkursion i det dukade bordets historia. Det var oerhört intressant att höra att den serverade maten inte alltid varit det viktigaste när det bjöds till fest utan att fokus många gånger låg på andra saker för att bevisa för omvärlden hur mäktig och rik man var. 
Jag var mycket imponerad över hans kunskaper och tror inte att vi egentligen förstår hans storhet. Att bli inbjuden till det danska hovet på en specialmiddag tillsammans med endast några få andra personer tycker jag är ett klart bevis på detta. Vi fick också en liten inblick i andra spännande tillställningar där han deltagit och det var faktiskt kul att få veta.
När han var här nere på Göteborgs auktionsverk köpte han med sig den cloche som han visar för oss. Detta är en sak som jag länge haft på min önskelista och som jag letar efter på olika auktionssajter. Det ser ju lite imposant ut och dessutom håller sig maten varm betydligt längre.
 
Efter föreläsning blev vi bjudna på goda snittar och gott vin och vi fick också en pratstund med professorn  i matkonst vilket var mycket givande. Han var mycket en mycket trevlig och ödmjuk person.
 
 
 

Annandagsrea

Juldagen är en härlig dag då man kan ägna sig åt att göra "ingenting" om man inte vill eller måste. Dessutom har man ju kvar mycket mat ifrån julaftonens julbord så man behöver inte heller tänka på att laga middag.
Idag annandag jul skall min dotter och jag åka in till stan och se om vi hittar något bra på rean. För att man skall göra ett bra köp på rea är det lika viktigt att tänka på passform och kombinationsmöjligheter med andra plagg i garderoben. Om man bara handlar för att det är billigt kan det lätt bli ett uddaplagg som man kanske bara bär en enda gång eller kanske inte alls. De flesta reaplagg går ju inte heller att byta.
 
Jag är i stort behov av nya klassiska boots och funderar på om jag skall leta efter ett par mörkblå istället för svarta eftersom jag har mycket mörkblått i min garderob. Svart fungerar alldeles utmärkt med marinblått men det kan ju vara kul att byta färg också. Mina nuvarande köpte jag för fem år sedan hos Ask. De var riktigt dyra då men utslaget på alla dessa dagar som jag haft dem ha det varit ett riktigt bra köp.  
 
Hoppas att ni alla haft en skön jul hittills. Jag antar att det också är många som tagit ut semesterdagar och därmed får en lång sammanhängande ledighet. Jag återkommer här på bloggen eventuellt imorgon, på fredag eller under kommande helg med ett inlägg nöjdpunkterna om jag varit med om under året.
 
Inför det nya året undrar jag vad ni önskar läsa på bloggen nästa år. Jag vill ju gärna dela med mig av sådant som ni tycker är intressant och som ni kan ha nytta av så jag tackar på förhand för era funderingar och kommentarer.
 
God fortsättning på helgen