Vemodigt

Så var tre veckors semester över och det är snart dags att kasta loss. Vi har visserligen varit i Göteborg vid flera tillfällen för att jobba men nu är dags att starta på allvar. Det här hänt mycket under dessa dagar uppe i mitt kära Bohuslän. Många trevliga gäster har besökt oss vid olika tidpunkter, vi har blivit inbjudna till flera trevliga födelsedagskalas och deltagit i räkfrossa på bryggan. Jag har också blivit "kidnappad" och stylad i kläder och fotriktiga skor från Myrorna som en försenad födelsedagspresent. Mina vänner dukade upp en god lunch med bubbel och rosé i ett fint litet hus med en underbar utsikt över skärgården runt Lysekil. Dagen avslutades med middag där vi först blev bjudna på förrätt hos ett par, därefter var det huvudrätt och nytt värdskap i nästa hus för att sedan avslutas med dessert och kaffe hos det tredje paret. Vädrets makter var inte riktigt på vår sida under de två första veckorna men i förrgår kom högsommaren och då har man glömt allt regn och all blåst. Av besöksstatistiken kan jag utläsa när det varit riktigt dåligt väder för då har antalet besökare varit dubbel så stort som under de soligare dagarna. Jag vill åter en gång tacka er för att ni besökt min blogg även i dessa semestertider. Ni som har semester önskar jag en god fortsättning och för alla er som börjar jobba imorgon önskar jag en riktigt bra arbetsvecka. Detta har varit min bloggplats under min ledighet och det är lite vemodigt att resa måst jag medge.

När det dagas

Vaknade mycket tidigt imorse. Vattenytan krusades lätt av den tidiga morgonbrisen och flaggan vid marinan rörde sig så där lojt som man själv gör när man sakta håller på att vakna upp till en ny dag. Fastän det var fullt med båtar i hamnen var det alldeles tyst och lugnt. Bergen borta i fjärran glittrande som silver i det tidiga morgondiset och det var en underbart vacker morgon att njuta av och att minnas när höstmörkret kommer smygande. När det dagas är naturens färger så ljusa och finstämda. Ljusblåa nyanser signalerar att det är dags att vakna medan kvällens och nattens mörkblå toner sänker pulsen och gör att vi går ned i varv. Blått förmedlar alltså harmoni. Det är kanske därför som polisens uniformer är mörkblåa för deras roll är att skapa lugn och ordning. Blått är en favoritfärg för många människor men så har det inte alltid varit. Det var först någon gång under romantiken som blått blev en populär färg och symbol för aristokratin genom någon av de franska kungarna. Kanske stammar uttrycket "blåblodig" därifrån.? I politiken har mörkblått kommit att beteckna konservatism. Blått är en av de få formella färgerna och sägs förmedla framgång. För mycket av det goda är heller inte bra, vilket väl uttrycket som "feeling blue" berättar. Min mobilbild från 05 imorse gör tyvärr inte naturens egna färger full rättvisa. Önskar er en trevlig kväll.


Av yttersta vikt

Har precis kommit tillbaka till vår båt efter en arbetsdag på kontoret och en mycket snabb men ändå trevlig och givande resa till Malmö. Fastän jag älskar Bohuslän och havet så är det alltid inspirerande att se andra delar av vårt vackra land. När vi åkte var det grått och blåsigt och regnet hängde i luften och vid ankomsten idag var väderläget ungefär detsamma. Regntunga gråa skyar för tankarna till höst och varmare kläder. Ytterplaggen får stor uppmärksamhet i höstens och vinterns mode och det finns massor av olika modeller och material att välja bland. Vill du uppdatera din gamla kappa eller jacka  är mitt tips att leta efter päls (gärna i starka färger) och spetsmaterial i vintagebutikerna för detta kommer vi att få se mycket av under de kommande månaderna. Det man tar på sig sist innan man går hemifrån är det som vår omgivning ser först. Eftersom vi bär kappor och jackor under en stor del av året är det alltså med våra ytterplagg som vi göra ett gott första intryck.