As time goes byUnder ett år får man uppleva mycket både privat och arbetsmässigt. När det gäller den privata sidan är den största förändring för mig att vår dotter lämnade sitt flickrum i augusti och flyttade för att studera på annan ort. Det blev så tyst och tomt i början men när jag ser hur väl hon anpassat sig till sitt nya liv och hur bra hon trivs blir jag lycklig. När det gäller jobbet blir jag naturligtvis glad över att omsättningen gick uppåt även under detta år. Jag har också skrivit in flera uppdrag i januari och ett par i februari så det nya året börjar bra. 

Min blogg får fler besökare för varje dag vilket naturligtvis är riktigt inspirerande och det är inte utan att jag är lite nyfiken på vem mina läsare är. Därför var det extra spännande när en kvinna ifrån Karlstad, som följt min blogg ett år, bokade en rådgivning hos mig på sensommaren.

Till alla elever i olika skolor som jag haft på föreläsningar och workshop under året vill jag rikta ett särskilt tack. Det är så inspirerande och kul att få dela en arbetsdag med er och få veta att ni vill ha med mig när ni skall shoppa och att ni tycker att jag är grym! Med tanke på ålderskillnaden mellan er och mig är det den finaste komplimang jag kan få. Så här på årets sista dag delar jag med mig några av de kommentarer jag fått;
  • "Rådgivningen i färg gjorde mig medveten om vad jag skall välja inför nästa affärsmöte."
  • "Jag har lärt mig att olika klädfärger kan signalera olika undermeddelanden och detta kommer jag att tänka på nästa gång jag skall på kundbesök."
  • "Bra att du sa att man också måste trivas i sina kläder och att du berättade om passformer."
  • "Det bästa med dagen var att få en personlig färgcoachning som gav mig många bra färgtips. Elisabeth är en sådan person som jag gärna skulle vilja ha med mig när jag shoppar."
  • "Tack Elisabeth för en sprallig och härlig torsdag. Min timglasfigur samt romantiska stil har verkligen fått sig ett lyft på grund av vad du lärde ut. Tusen tack för härliga tips! Fortsätt att göra det du gör! Rock-on, du är grym!"
En hälsning och tack till alla kunder som jag haft på rådgivningar och workshop under året och naturligtvis också till mina gamla och nytillkomna läsare.

Jag önskar innerligt att ni alla skall få en fin nyårsafton och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Nyårsgåva

Orsakerna till att man inte längre vet hur man skall klä sig kan vara många men i stora drag handlar det om; att man börjar jobba igen efter barnledighet, att man gått upp eller ned i vikt och att passformen inte stämmer längre, att man har klättrat på karriärstegen och måste tänka på klädkoder, att man haft det motigt och tufft med hälsan eller att man helt enkelt tröttnat på kläder man köper och där prislappen fortfarande hänger kvar. Vilken orsaken än må vara så finns det en gemensam nämnare och det är att man vill ha en förändring och en garderob som fungerar över dygnets alla timmar.

Jag vill ge alla mina kunder som jag haft under 2011 en nystart inför det nya året. Boka in er man, fru, sambo, pojkvän, flickvän, mamma, pappa, syskon eller någon annan som ni känner väl på rådgivning i färg och/eller stil så får ni själva en halvtimmas uppdatering inför vårens nya färger och trender utan kostnad. Det enda kravet jag har är att ni inte är fler än två och att kommer tillsammans. Jag behöver er bokning senast den 31 januari 2012 men själva rådgivningen gör vi innan mars månads utgång. Jag kommer att ha öppet min studio under vissa helger för att också mina långväga kunder skall kunna ta del av mitt erbjudande.

Jag önskar er välkomna till min studio med denna bild från Omelettfoto.God fortsättning

Julhelgen är över och jag är tillbaka vid skrivbordet igen. Jag hoppas att ni haft en härlig julhelg och att tomten kom med många och fina paket.

När jag städade undan i en av våra bokhyllor igår hittade jag en pärm som jag inte sett på länge. Den innehåller kursmaterial ifrån min första utbildning hos Colour Me Beautiful i Norrköping för ca 10 år sedan. Jag gick en 3-dagarskurs i personlig stil och klä din figur hos ett annat imageföretag ett par år tidigare men den innehöll tyvärr ingen färglära. Efter att ha letat på nätet efter företag som utbildar i färgrådgivning hittade jag Colour Me Beautiful och ungefär en månad senare packade jag min väska och tog tåget till Norrköping. Namnet på min kursledare var Åsa Sjöberg och det var Åsa som började lotsa mig rakt in i en spännande värld fylld av en helt ny terminologi; färgteori, dominanter, färgpaletter, mjuka färger kontra konstraster, varma eller kalla undertoner, ljusa eller djupa färger, färgkombinationer etc. Jag insåg ganska snabbt att detta med färg var mycket svårare än jag trott och jag började tvivla på mig själv och att jag någonsin skulle kunna klara av att hålla egna rådgivningar. Men med Åsas lugna, kloka och kompetenta ledning började det klarna mer och mer för varje dag. Jag klarade testerna på modellerna och fick mitt diplom och kunde kalla mig certifierad färgkonsult. Efter att ha testat färger på familjen, släkt och vänner under ett par veckor kunde jag ta emot min första kund. Jag kommer fortfarande ihåg hur nervös jag var när jag välkomnade henne. Tänk att det jag tyckte var allra svårast och som medförde att jag tvivlade på min egen kompetens är det jag jobbar mest med idag. Det gäller att inte ge upp fastän det känns motigt. Just nu har jag tre nya böcker med färgterorier liggande på mitt skrivbord och jag har börjat närma mig färger ur historiskt och politiskt perspektiv. Det är viktigt att gå tillbaka ibland och rekapitulera minnet så att jobbet inte görs på ren slentrian. Varje kund har rätt att bli bemött med samma engagemang ifrån min sida och få med sig så många tips och råd som möjligt under vår stund tillsammans. Bilderna har jag fått genom att fota med mobilen från tv-rutan så skärpan kunde förståss varit bättre.