Tid att fira

Denna säsong är det mycket mönstrat både på byxor, toppar och klänningar. Att välja ett par blommiga byxor till en enfärgad överdel eller tvärtom är både fräscht, trendriktigt och snyggt. Men om man väljer blommigt från topp till tå kan det lätt bli pyjamasaktigt över klädseln såvida man inte äger den personligheten att man kan lyfta upp allt det mönstrade. Tänk också på storleken när det gäller val av mönster.
 
Bilden kommer ifrån Gerry Weber och här finns tips på många mönster- och färgkombinationer. Om ett par timmar börjar årets upplaga av Chalmers Cortège och man kommer säkert att se många vårklädda människor längs cortègevägen fast det är isande kallt i vinden. 
 
Önskar er alla en riktigt trevlig Valborg
 
Kategori:

Lördagsutflykt

Idag tänkte jag låta bilderna tala för sig själva. Igår var jag i Hunnebostrand där jag bodde 12 år under min uppväxt. Att besöka detta samhälle medan det ännu ligger i dvala är en fantastisk upplevelse som jag vill dela med mig till er alla.
 
Stanna till en stund vid Nordens Ark som ligger vackert inbäddad alldeles vid Åbyfjorden innan ni fortsätter ut på Sotenäset. Lunchen eller middagen äter ni på Bellas Gästis, en vacker restaurang som både serverar  fantastiskt god mat men också har den vackraste havsutsikt man kan tänka sig. Bilresan tar ca 80 min. Är man uppväxt vid havet är det en lisa för själen att komma dit upp om än bara för en liten stund.
 
Önskar er alla en riktigt härlig helg
 
  
 
 
 
 
 
 

Vet du din storlek

När jag har stilrådgivningar ingår alltid temat skala/storlek dvs hur stora mönster, detaljer på klädsel, örhängen, halsband, broscher, väskor eller andra accessoarer skall vara. Storleken hänger nämligen ihop med personens benstomme, längd och vikt. Den knallgula broschen på fotot är egentligen lite för stor för modellen men samtidigt är hon kreativt klädd och då fungerar det bra ändå. En kvinna med stor byst skall sätta fast sin brosch längre upp mot axeln för att inte göra bysten ännu större.
 
Här har ni några riktlinjer att gå efter men i stil- och färgspråket precis som i alla andra språk inga regler utan undantag. Om du tillhör den lilla skalan men åren givit dig lite pondus över magen välj en något större storlek. Är du lång och ståtlig bör storleken var större än om du lång och smal. 
 
Liten           (längd under 160 cm och skostorlek under 37)
Medel         (längd mellan 160-170 cm och skostorlek mellan 37-40)
Stor            (längd över 170 och skostorlek över 40)
 
Small: skira och nätta mönster, finstickat, finvävda tyger, jackor och koftor med små knappar och detaljer.
Large: stora mönster, grövre stickningar och tygkvaliteter, stora accessoarer, knappar och detaljer och undvik alltför kortklippta frisyrer.
Medel: när du står i provrummet blunda en kort stund, öppna sedan ögonen och notera var din blick hamnar först och om det är något i klädsel som sticker ut för mycket.
 
 
Bildkälla: Ralph Lauren