Räkmackor och klädkoder

Igår hade vi besök på vårt kontor av en mycket trevlig engelsk affärsman som vi började samarbeta med för ca 1 år sedan. Hans företag kan man verkligen kalla gammalt och anrikt eftersom det bildades i början av 1800-talet. Ännu mer spännande tycker jag att det är när jag vet att det var en avlägsen kvinnlig släkting till honom som startade företaget. Tänk att vara kvinna och företagare i dåtidens konservativa brittiska samhälle, vilket utmaning. Det är imponerande att hon lyckades skapa något som finns kvar än idag fastän man numera inte sysslar med samma produkter som då. Jag kan delvis tacka alla dessa utländska affärmän för att jag idag har en utbildning i färg och stil. Jag vet att det låter konstigt men nyfikenheten att förstå varför vi i Sverige klär upp oss när våra utländska vänner klär sig casual och tvärtom gjorde att jag ville lära mig mer om image och klädkoder. Dessutom har jag alltid varit mycket intresserad av trender, mode och kläder. Ni som känner mig vet ju att jag har kvar arbetsuppgifter på min mans och mitt gemensamma företag samtidigt som jag håller på med mina föreläsningar, utbildningar och rådgivningar. Att mixa de administrativa och ekonomiska sysslorna med det mer kreativa inom färg och stil är en kombination som jag verkligen älskar.
Till lunch bjöd vi vår engelska vän på färska räkbaguetter från Lasse Majas bageri vid Käringberget. När vi småpratade om diverse olika saker under luchen passade jag på att uppdatera mig om nyheter inom den engelska dresscoden för business. Det finns vissa skillnader mellan vad man anser med välkläddhet i England och i Sverige. Vill ni veta mer om formell resp casual klädkod, passande färger och personlig stil i affärvärlden får ni gärna kontakta mig för en föreläsning.   

Nyckelplagg

Ny säsong, men va lugn! Innan du sticker iväg för att shoppa ny höstkläder gå igenom din sommargarderob riktigt seriöst och se vad du behöver komplettera med. Om du t.ex adderar en kofta till din favoritklänning fungerar den lika bra i höst och fortsätter att vara ett av nyckeplaggen i din garderob. Skönt att den strikta uppdelningen i enbart vår- sommar- och höstkläder börjar försvinna så att vi kan använda våra kläder under en längre tid. Mina vita jeans och shorts har jag dock tvättat och hängt undan till nästa sommar. Rött och lila går inte! - men visst fungerar det alldeles utmärkt. Smaragdgrönt och lila är en av mina favoriter. Plaggen kommer ifrån Hobbs UK

Shoppingtur till Lysekil

Beklagar att det har varit lite si och så med uppdateringen men min man och jag har hållit på med smärre måleriarbeten i en fin liten 1:a i Malmö dit vår dotter precis har flyttat för högskolestudier. Just nu förbereder jag ett kundbesök och en föreläsning under september. Mina föreläsningar startar alltid med ett par bilder ifrån mina gamla hemtrakter i Bohuslän dvs Bohus-Malmön, Hunnebostrand eller Lysekil. För mig som företagare och som bohuslänning är det viktigt att försöka inspirera så många som möjligt att besöka denna del av kusten även vid andra årstider än under de smått kaotiska sommarveckorna. När jag hade en trevlig kvinna ifrån Lysekil på färgrådgivning för några veckor sedan frågade jag henne var hon brukar shoppa kläder och fick ett mycket klokt svar "jag försöker alltid handla så mycket som möjligt i Lysekil". Jag hoppas att många gör som min kund. I dagens GP finns en artikel om samma ämne dvs att kustorterna söker dragplåster under hösten och vintern och drömmer om en längre säsong. Varför inte ta bilen och göra en heldagsutflykt en lördag framöver och upplev vad t.ex Lysekil har att erbjuda i shoppingväg. Jag har en väninna som numera göra alla sina inköp i Lysekil. För att nämna några butiker så har Kapten Frans i norra hamnen mycket härligt i frotté, vackra canvastavlor etc. Hos Penny Lane, Julias och Soda på Kungsgatan samt LL1903 vid Kungstoget finns precis lika många snygga märkeskläder som här i Göteborg. Hos Mix Interiör hittar den inredningsintresserade det mesta för hus och hem. Med bil tar resan ca 1 tim och 50 min och med buss ca 2 timmar (inga byten). När jag tänker efter så behöver jag en ny morgonrock. Denna som jag hittade hos kapten Frans skulle jag mycket väl kunna tänka mig.