Skall jag ha guld eller silver?

I måndags var det nätverkslunch hos Företagarna och idag skall jag till Grand Hotel Opera på Meet&Eat för företagande och styrande kvinnor i Göteborg. Imorgon är jag bjuden av vår bank för att titta på deras nya kontor. Sedan tar jag ledigt ifrån alla möten. Önskar er alla en riktigt trevlig helg.
 
Att glänsande material är hösten hetaste trend har nog inte undgått någon och ju mer som glänser i din klädsel desto bättre om man skall följa alla tips. Personligen skulle jag eventuellt kunna tänka mig en topp i silver till en i övrigt ganska enkel klädsel.
 
Skall jag ha guld eller silver? Detta är en fråga som jag har fått massor av gånger under årens lopp. När det gäller gamla arvesmycken eller smycken som man fått vid något mycket speciellt tillfälle eller av någon som man tycker mycket om spelar metallfärgen ingen roll. Det är en helt annan sak när man skall köpa billigare bijouterier förstås. Tips: om ni trivs bäst i varma toner som persiko, laxfärg, tomat, terracotta, olivgrönt etc satsa på guld eftersom denna färg har samma underton. Förr i tiden var det otänkbart att mixa guld- och silversmycken. Man kan fråga sig varför?
 
Har ni svårt att hitta rätt färger och det är ett virrvarr av regnbågens alla färger i garderoben är ni välkomna på en färgkonsultation i min studio.
Precis som igår kommer dessa två bilder ifrån Ralph Lauren's aw 2012 kollektion.
 
 
 Ett billigare alternativ hittade jag hos H&M
 
 
 
 
 
 
 

Exklusivt eller budget

Börjar morgonen med en kopp mycket gott presskaffe samtidigt som jag trendspanar. Det är få förunnat att kunna shoppa några av de haute couture kläder som visas i bloggar och modetidningar men man kan hitta många bra tips som ger ett lyft för våra egna kläder. De flesta av oss äger säkert en enkel svart klänning och eventuellt också en svart dräkt eller kostym som man kanske tröttnat på. Varför inte inspireras av Ralph Laurens aw 2012 kollektion och låta plaggen lyftas med hjälp av spännande, tokiga eller vackra halsband allt efter eget tycke och smak. 
 
 

 
Som ni ser av mina exempel ifrån hm.com hemsida behöver det inte alls vara exklusivt och kosta en förmögenhet. 60-tals kragen som blivit trendig igen kan man även virka eller sticka själv om man bara är lite händig. Om man virkar eller stickar in en guld- eller silvertråd och sedan syr fast några kristaller eller pärlor så blir din klädsel både personlig och trendig. 
 
Till sist så är det också mycket enkelt att förändra sin kontorsklädsel från dag till kvällsmiddag med hjälp av ett par enkla smycken och en lite nättare handväska.
 
 
 

Ytterst obehaglig förmiddag

Idag har jag varit med om något obehagligt. Min sida på facebook stängdes helt plötsligt ned med meddelandet att någon haft tillgång till mitt konto. Efter att ha bytt alla uppgifter och gått igenom och bekräftat ett antal bilder på mina facebookvänner har jag kunnat öppna mitt konto igen. Jag vet fortfarande inte om någon verkligen lyckades med uppsåtet eller ej men har naturligtvis lagt in ett meddelande på min sida och berättat vad som hänt.
 
Är den manliga halsduken på väg tillbaka tror ni? Själv känner jag både si och så för denna trend. För att se skall se snyggt och inte slarvigt måste den täcka området under skjortan så att det inte blir någon glipa. Den klär också bätte en man som inte är för kraftig runt halsen. Dessutom tror jag att alla herrar som har svårt att bära slips inte heller kommer att gilla en halsduk. Det skulle vara riktigt kul att veta om vad ni anser om denna mode comeback och tack på förhand för era kommentarer.
 
 
 
Bildkälla: http://parisiangentleman.fr/2012/08/28/le-grand-retour-du-foulard-pour-les-hommes/