Fem år och ettusenfyrtiotre inlägg!

Det är idag precis fem år sedan startade jag min blogg. Det var min dotter som inspirerade mig och sa att en blogg är ett bra  verktyg ur marknadsföringssynpunkt vilket jag nu efter fem år och 1043 inlägg verkligen kan bekräfta.
Hon hjälpte mig med allt det tekniska som ligger bakom ett inlägg. Jag minns att jag sa till henne att det här kommer jag aldrig att fixa! Det var marigt i början och jag gjorde massvis med fel. Inläggen blev inte som jag tänkte mig och ibland var jag nära att ge upp. Men min lust att skriva och min förhopping att bloggen skulle ge mig uppdrag och rådgivningar fick mig att alltid ta nya tag.
Funder ni över att börja blogga kan jag rekommendera er att kontakta Linda på Ekko Web Solutions. Jag har varit med i tre av hennes bloggutmaniningar och fått många värdefulla råd och tips.
Min dotter som vet hur viktigt det är i dagens läge att synas på sociala media startade också mitt Instagramkonto. Idag har jag två sidor. Den ena är av mer privat karaktär där jag delar med mig små glimtar ifrån mitt vardagsliv. Den andra sidan är för Bövik Marin AB.
För några dagar sedan hade jag Annika på Your Personal Web Voice som gästbloggare och henne kan ni kontakta om ni önskar bli en stjärna på Instagram.
Dagen till ära lägger jag ut mitt allra första inlägg. Denna kväll var också Lysekilsposten på plats och det blev en halvsida om mig i tidningen ett par dagar efteråt.
 
Kategori: Elisabeth Taggar: Colorme. Bloggutmaning. Instagram. Klädkoder. Formella sammanhang. Uppklädd. Välklädd. Trend. Anställningsintervju. Första intrycket.

Förstärker din klädsel ditt budskap?

När man exempelvis skall  hålla en föreläsning vill man naturligtvis att åhörarna skall lyssna uppmärksamt och förhoppningsvis tycka att ämnet är intressant, spännande eller kul.
Naturligtvis är föreläsarens kompetens väldigt viktig men man skall inte underskatta klädernas betydelselse när det gäller att fånga publikens intresse. Kläder har sedan urminnes tider varit ett sätt att visa makt och social härkomst. Det är lätt att tro att det är annorlunda idag men alla vill vi väl vara tydliga med vad vi utstrålar när det gäller vårt arbete och då är den personliga stilen, kläderna accessoarerna bra verktyg.
Utsidan påverkar också vår självkänsla och därigenom också vårt kroppspråk. Det blir lättare för oss att leva upp till åhörarnas förväntingar när vi känner oss trygga och snygga i våra kläder.
Innan du skall göra något riktigt viktigt som att söka arbete, börja på en ny arbetsplats eller hålla en föreläsning fundera över följande:
  • Vad vill du förmedla?
  • Förstärker din klädsel ditt buskapet eller finns det någon detalj som distraherar för mycket?
  • Vilka signaler sänder du ut med din utsida?
Om du tycker att klädvalet är svårt välj en relativt klassisk stil i någorlunda neutrala färger som den som Anna bär på bilderna för då brukar man oftast hamna rätt. Tänk på att kläderna talar!
 

 
Mer information om workshop och utbildningar för företag hittar du på min hemsida www.colorme.se.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:

Visst är Ralph fin i sin nya Barbourjacka!

I lördags hade vi snudd på snöstorm och jag fick ta fram snöskyffeln och skotta vår infart. Igår var det stilla, soligt och glittrande skare och min dotter och jag kunde fika utomhus. Idag är det störtregn och kuling. Det är minsann inte lätt att klä sig lämplig i detta ombytliga väder. Jag har länge funderat över att köpa en Barbourjacka i mörkbrunt eller marinblått men jag vill ha en modell som har en inrullad huva i kragen. När det blåser är det ju ingen större idé att försöka skydda sig med ett paraply så då vore det toppen med en huva.
För något år sedan fick jag en fråga ifrån en matte om vilken färg hon skulle köpa på hundhalsband. Hon mailade över ett foto på sin lilla snötnos och jag minns att jag svarade att hon skulle välja ett i chokladbrunt eller nougat.
Här ser  ni en kille som har valt exakt rätt färg och som är välklädd för en regnig dag som denna!