Raka snitt på kläder till mjuka former

Denna kvinna har klätt sig i svart från topp till tå för att försöka skapa en smalare siluett, men eftersom klänningen är av en raka modell och hennes figur rundare är den mörka färgen inte till mycket hjälp. Plagg som blivit för tighta och som stramar över vissa delar av kroppen gör alltid att man växer. Det ser ut som om klänningen har en hög båttringning vilket gör att kvinnans relativt korta hals ser kortare ut och att hennes byst förstoras. Tänk också på detta när ni väljer scarfs och sjalar som också kan förkorta halsen. Halsbandet är visserligen långt men å andra sidan är det för tunt för att vara klädsamt för hennes figur.
 
Den A-linjeformande tunikan har dels ett blommönster som är i en bra skala och en urringning som är klädsam för hennes byst.Tillsammans med den blommiga och färgglada överdelen är ett par svarta byxor helt perfekt. Spännande örhängen i en bra storlek fångar vår uppmärksamhet. Sist min inte minst viktigt är lite rött på läpparna. Bildkälla: ColourMeBeautiful.
 
 
Kategori:

Yppighet och följsamma material

Om vi tittar tillbaka så finns det många fler målningar och skulpturer som visar kvinnor med vackra runda former än med den smala kroppstyp som kom med Twiggy på 60-talet. En mycket kort tid under 1920-talet fanns också ett smalt ideal men som sagt för övrigt har det varit mjuka runda figurer. Att försöka beskriva med ord är inte alltid det lättaste när det gäller färg och form så därför har jag lagt upp flera bilder med förklaringar vad olika typer av plagg kan ställa. För att undvika att det blir för långt har jag delat upp det i flera inlägg som jag kommer att lägga ut under dagen och under helgen.
 
Denna kvinna har underbara kurvor och en smal midja. En blus i ett stelt är inte det bästa plagget för en sådan kroppsform för det brukar ofta glipa mellan knapparna över bysten. Denna blus är på tok för liten och sitter för trångt även över midjan och då får vi ett intryck av att kvinnan är större än vad hon är. Genom att använda en ljusare överdel ser också detta område kraftigare ut. Blus, kjol och skor i olika färger ger s.k. färgblock som kapar längden. Klänning däremot har ett mjukt och följsamt material och en skärning som klär fram midjan vilket tillsammans med skornas färg och klack gör henne längre och därmed också smalare. Halsbandet hon bär till klänning är i en rätt storlek och skapar intresse kring hennes ansikte.
 
Bildkälla: ColourMeBeautiful
 
 
Kategori:

Mr Potter's style advisor

I denna film ifrån Mr Porter får ni herrar tips om hur ni kan bära ett par navyblå chinos på flera olika sätt från en promenad i parken till en sofistikerad look när ni söker jobb eller skall på kundbesök. Ett par chinos är ett riktigt bra plagg att ha i garderoben och alla elever som jag haft har nog hört detta till leda nu kanske. Chinos ger ett mer välklätt intryck än vad jeans gör och prismässigt ligger de lika. Passande skor är t.ex ett par loafers i körsbärsfärg eller cognadsfärgade brogues. När det gäller färger finns här ett riktigt skolexempel på hur val av färger påverkar helhetsintrycket och det är när han visar den klassiska klädseln. Den rosa/vit-randiga skjortan med dubbla manschetter och manschettknappar är riktigt snygg och det är även den cremefärgade blazern. Problemet är att de tillsammans bildar en alltför intetsägande färgkombination som gör killen blev. Det behövs endast en slips i en klarare färg för att hans egenfärger skall förstärkars och komma till sin rätt. En enda liten detalj som en slips eller en bröstnäsduk gör skillnad.
Vilken av dessa klädförslag skulle ni välja ni fick lova att bestämma? Tror ni också att er man, sambo eller pojkvän skulle godkänna ert förslag?
Vill ni också ha stiliga tips ställ frågan i kommentarsfältet eller maila info@colorme.se så återkommer jag med till er här på bloggen.