Modevisning en magisk afton i Långedrag

Tiden rusar iväg i en virvlande fart. Idag för en vecka sedan hade Livbojen sitt event i Långedrag då Musa Mode visade sina vackra höstkläder och jag höll mitt kåseri om 1700-talets Mode och länkade det till dagens trender. Carin i Göteborg var med oss hela kvällen och föreviga vår fantastiska kväll ute i Långedrag. Det var nog en av de varmaste kvällarna i september och bryggorna var fulla av människor med picknick-korgar. Många passade också på att ta kvällsdopp innan solen sakta sänkte sig och färgade himmel och hav i ett vackert rosenskimmer. Här följer några bilder ifrån kvällen. Carin har tagit kortet på mig och min klänning. De andra korten har jag fotat med min mobil.
 
 
Under 1700-talet var det viktigt att man klädde sig enligt "kollektivitet" det vill säga den klass man tillhörde så någon personlig stil var det inte tal om. Modets former återspeglades i arkitektur, interiör, möbler och detaljer vilket skapade en vacker enhet vilket var viktigt för dåtidens människor.
Till tonerna av 1700-talsmusik av Roman, Vivaldi, Hayden m.fl avslutades kvällen med en modevisning där modellerna visade många vackra  kläder ifrån butik Musa Mode. Det blev en magisk afton som vi alla alltid kommer att minnas.
Stort tack till Livbojen Göteborg och till alla som gästade oss, Katarina som driver Musa Mode, Viktoriagatan 11 och till alla fantastiska modeller och till vår underbara fotograf Carin i Göteborg som vara med oss hela kvällen och tog så många underbara foton. 
Här har Carin fågat mig med min egen 1700-talsklänning. Klänningen är ett mellanting mellan robe á la francaise och robe á l´anglaise. Vad som skiljer dessa klänningar åt återkommer jag till vid ett senare tillfälle på bloggen.


 
 
 
 
 

Modevisning ifrån butik Musa och kåseri om mode från 1700-talet

Ni kommer att få se många fantastiskt snygga kläder på catwalken ifrån butik Musa som ligger på Viktoriagatan 11 här i Göteborg. Visst minns ni den vackra vita klänningen som vår kronprinsessa Victoria bar vid prins Oscars dop? Den finns nu hos Musa i höstens allra hestaste färg vinrött som ni kan se på bilden nedanför men även i svart.
Vad jag kommer att ha på mig? Det får ni se när ni kommer till vår modevisning och kåseri men jag lovar er att det är en spännande klänning.
Tänk också på att genom er medverkan stödjer ni Livbojen, denna ideella anrika förening, som skänker allt de får in via sina aktiviteter till Sjöräddningssällskapet.
Minglet startar 18.30 och boka gör ni enklast via telefon eller mail till Gunilla Westling – 0708-118639 (westlinggunilla@gmail.com) eller livbojengbg@gmail.com
 
 
 
 
Bildkälla butik Musa

Business never out of stock

Denna fyndiga rubrik pryder framsidan av en broschyr ifrån Elinette som jag fick när jag besökte ModeStugan i Åsa förra veckan.
Har ni funderat över hur många timmar ni lägger ned på snygga produktpresentationer jämfört med den tid ni lägger ned på hur ni vill presentera er själva inför ett kundbesök?
Det kan tyckas konstigt men båda sakerna är precis lika viktiga att tänka på och speciellt viktigt om det är en ny kund. Den som anser att kläder endast är ytligt och inget att bry sig om är ute på hal is. Det är i vår utsida som vi klär in våra inre värderingar och i vår klädsel och våra accessoarer kan omgivningen läsa av vår kunskap, proffsighet och ambition. Kanske skulle man kunna säga att utsidan smittar för om vi inte tänkt igenom vår klädsel och vårt uppträdande så kan detta även påverka kundens omdöme om våra produkter. Vi får helt enkelt inte den ordern vi så väl behöver. Med den stenhårda konkurrensen som finns i dagens samhälle är det viktigare än någonsin att göra det bästa av våra egna förutsättningar. Klä inte ned din kunskap och ambition.
För att ge ett gott intryck klädmässigt sett handelar det inte om att ha en välfylld garderob utan istället att lära sig bygga en god bas med få kläder som kan kombineras på många olika sätt. Om ni sett på klänningen ifrån ModeStugan i mitt förra inlägg så är detta den typ av plagg som bör finnas i en basgarderob. Naturligtvis ställer olika yrken olika krav på passande utsida men en klassisk klänning har vi alla nytta av vid många olika tillfällen oavsett vad vi arbetar med. Det kan låta trist men sträva efter basplagg som klänning, kjol, byxor, kavaj, kappa etc i klassiska i snitt. Jag tycker också snygga jeans tillhör basgarderoben men tänk på vilken klädkod som råder på kundens företag innan du väljer jeans.
Välj också basen i neutrala färger som marinblått, grått, svart och vitt. Lär dig att färgkoordinera vilket betyder att välja toppar, skjortor och accessoarer i härliga accentfärger som lyser upp den enkla och neutrala basen. Då skapar ni ett välklätt intryck och en personlig stil som kunden kommer ihåg.
 
 Bildkälla: Elinette / ModeStugan Åsa