Väldressad på nyårsaftonen

Idag känner jag mig ganska så ensam i kontorshuset vilket är förståligt när det blir två klämdagar mellan helgerna. Vi skall dock packa och leverera order på Mullion-overaller som kommit in på vår webshop. Själv har jag fått en spännande förfrågan ifrån ett företag om att hålla workshop för personalen om hur de skall hitta rätt balans i sin klädsel vid företaget olika aktiviteter. Dessutom är det inventering och årsbokslut på gång.
Det finns massor av tips på sociala medier och tv om passande klädsel på årets allra sista dag. En herre i kostym eller smoking är väl något som vi kvinnor tycker är snyggt och just nyårsaftonen är en sådan kväll då det också passar att klä upp sig lite extra. Det sägs att en smoking skall vara svart men jag tycker att en midnattsblå med sjalkrage är ursnyggt. Jag föredrar också en mycket enkel vikning av bröstnäsduken som den Sean Connery har på bilden nedaför eftersom smokingen är ett lite striktare plagg. Svart fluga som man knyter själv hör också till. Gördel, som är till för att dölja gränsen mellan byxa och skjorta känns lite överspelat. Enligt regelboken står det lackskor men ett par riktigt snygga nyputsade svarta skinnskor och gärna i Oxfordmodellen går precis lika bra.
Den som inte har egen eller har råd att hyra en smoking klär sig i sin finaste kostym eller i en udda mörk blazer och mörka byxor. En välknuten fluga eller en slips med matchande bröstnäsduk och putsade skor fungerar alldeles utmärkt. Vill man gör sin nyårklädsel mer personlig finns det snygga pins att sätta i slaget.
 
En överrock är också något som en alla välklädda herrar bör ha i sin garderob. Vilken färg och modell det skall vara beror ju på tycke och smak. Det spelar ingen roll hur snygg smoking eller kostym man har om man bär en dunjacka eller liknande som ytterplagg.
Är ni ett par som skall gå på fest tycker jag det ser trevligt ut om båda två matchar varandras klädsel dvs att ni har klätt upp er lika mycket. Om den ena kommer i jeans och kavaj och den andra i lång klänning förtar man varandras klädsel.
 
Eftersom detta blir årets sista inlägg vill jag tacka er alla för att ni följt mig under ännu ett år och hoppas att vi ses igen någon av de första dagarna i januari 2015. Var rädda om er, kör försiktigt och försök att även hitta några stunder med lugn och ro. 
Nu stänger vi strax dörren om 2014 och önskar det nya året varmt välkommen!
 
 
 
 
 
 Bildkällor: Pinterest
 
 

God Jul

Det är precis med juldekorationer som med kläder och accessoarer. En del vill ha riktigt mycket pynt medan andra föredrar det klassiska och enkla. Vår julgran står fortfarande på altanen men skall få komma inomhus i eftermiddag. I lådorna med julpynt finns det många små tomtar, stjärnor, smällkarameller och hjärtan som barnen gjorde i skolan när de var små så det är inte utan att man blir lite smått nostalgisk så här i juletid.
När jag växte upp var jag med i skolkören men även i kyrkans barn- och ungdomskör så det var mycket sång och musik vid den här tiden på året.
Jag minns än idag hur sömnig jag var när min mamma väckte mig 05 för att vi skulle öva med kören inför julottan som alltid startade med Stilla Natt - här med en annan kör The Real Group.
Önskar er alla en riktigt god jul!
 
 
 
 
Bildkälla: Pinterest
 
 
 
 

Väljer ni glittrande kristaller eller pärlor?

Det är kanske flera av er som skulle vilja ha något nytt i klädväg till julaftonen men tiden räcker helt enkelt inte till. Det är vid sådana tillfällen som det lätt kan bli felköp eftersom man känner sig stressad och provningen går därför på tok för snabbt. Strunta i att jäkta runt i alla butiker efter drömklänningen och satsa istället på accessoarer. Med sjalar, halsband eller varför inte enbart ett par spännande örhängen blir er klänning som ni tröttnat på riktigt festfin. Vilket av dessa halsband väljer ni att styla er klänning med?
Önskar er alla en riktigt fin helg och försök hitta några lugna stunder även om det snart är jul!