Personliga bilder

Hoppas ni haft en skön helg och att den nya arbetsveckan börjat bra. Jag får ofta frågan varför jag inte har fler bilder på mig själv i min blogg. Det är nog med dessa bilder som med personlig stil - det varierar väldeliga från person till person! Ur marknasdföringssynpunkt kanske det är bättre att lägga ut personliga bilder? 
Här kommer i alla fall en tidningsbild på mig ifrån en artikel om klädkoder.

Preppy

Det är inte speciellt ofta jag åker buss men igår hände det. Bussresor är ganska behagliga måste jag säga. Man kan sitta i lugn och ro och läsa en tidning och man slipper parkeringsbekymmer. "Biografi" är en ny tidning som  väckte mitt intresse i tidningsstället på centralen. Förutom en kort biografi om John F Kennedy som jag läste under bussresan innehåller den också intressanta artiklar om Winston Churchill och Greta Garbo.
I vårens och sommarens trender har man hämtat inspiration från både 50- och 60-talen och man ser också små influenser ifrån 70- och 80-talen. De senare kommer att främträda mycket tydligare under våren och sommar 2012 berättade Moderådets VD igår på trendspaningen. Lite kul att jag läst en artikel om John F Kennedy på bussen och sedan fick veta att Preppy-stilen, som man ofta förknippar med honom, kommer stort nästa vår och sommar. Preppy (förkortning av preparatory som betyder förberedande) uppstod på de förnämare universiteten på den amerikanska östkusten under 1970-talet. Ivy League är en tidigare variant av denna stil men är inte lika färgstark och ungdomlig. Preppy är en välskräddad blandning mellan klassiska sportplagg som collegetröjor, chinos, buttondown-skjortor, clubslips, pennyloafers och en formellare kavajstil med klubblazer (med emblem), grå flanellkostymer. Denna stil tycker jag personligen är mycket snygg och ett stort plus är att den passar herrar i alla åldrar. Ralph Lauren, Gant och Morris är tre klädmärken med preppy-koll.

Önskar er alla en riktigt trevlig helgBlott blått

    

            

Marinblått, precis som svart, kan göra vissa människor lite bleka. Villl man ändå ha något blått i garderoben finns det ju massor av ljusare blåa nyanser att välja bland. Om man inte gillar blåa plagg kan man ju alltid uppdatera sin vårlook med en blå väska, ett par blåa skor eller ett par blåa strumpor. Jag älskar blåa skor men tyvärr hittar man inte så ofta något blått i skoväg. Det är riktigt fräscht att mixa blått med turkos, isigt lila, rosa, vitt och naturligtvis också med gult som i vår egen flagga. Bilerna har jag lånat ifrån MiuMiu