Mint och vintervitt

Solens strålar lyser rakt in på mitt skrivbord och försöker locka ut mig på en promenad längs havet. Med tanke på att det är den sista i månaden och att jag ligger efter lite med pappersarbetet får jag tyvärr tacka nej och vackert stanna kvar inomhus. Jag har precis skrivit den sista fakturan i januari och noterar att jag har fördubblat min omsättning jämfört med förra januari. Sådan läsning är trevlig och jag blir naturligtvis oerhört glad och tacksam.

I eftermiddag skall jag skriva en liten blänkare till ett event som jag skall deltaga i under april. Det kanske verkar långt tills dess men eftersom inbjudan skall tryckas och distribueras så är det deadline snart. Jag skall försöka hinna fixa lite bilder med vårens färger och trender för en konsultation i mitten av februari, boka ett par kundbesök och på fredag har jag en halvdag med ännu grupp elever. Jag har inte glömt bort kollaget ifrån Uddevalla som jag lovat att lägga ut och hoppas kunna servera detta här imorgon.

Himlen och havet som jag ser ifrån mitt kontorsfönster skimrar i alla härliga kalla toner från mint till vintervitt. Blått i alla nyanser kommer förresten att vara en av trendfärgerna under våren vilket jag personligen gillar skarpt. Blått är min älsklingsfärg och det är jag inte ensam om att tycka.

För ett litet tag sedan berättade jag att de fem första som kommenterade ett inlägg på min blogg skulle få en liten gåva av mig. Det finns en present kvar och den sänder jag till dig som skriver en kommentar och berättar vilken som är till din älsklingsfärg och gärna också varför det blivit så.

Färg- och stilkonsult Elisabeht Bövik finns nu också som en egen sida på facebook. Tack på förhand för alla nya tryckningar på "gilla-knappen" :-)Kategori:

Dazzle

Fastän det är måndag morgon vill jag ändå visa er en vacker festklänning underbara skor. Det är inte utan att man tänker på sagan om Askungen - men så fick hon ju också sin prins. Bilden kommer ifrån the house of L.K Bennet , vilket är en sida som jag ofta återvänder till för inspiration. Här finns en elegant och tidlös stil med en trendig touch som jag tycker mycket om. Eftersom de har flera bilder av Catherine Middleton, Duchess of Camebridge på sin hemsida vågar jag mig nog på en vild gissning att hon är en av deras viktigaste kunder. Vem skulle inte vilja ha dessa underbara skor och dessutom i en egen walk in closet? 
Tänk på att en sko med en rosett, rem eller annan detalj på vristen ger ett intryck av kortare ben.

 

Kategori:

Lutfisk i Lysekil

Idag är det den årliga lutfiskmiddagen på hotell Lysekil som vi tyvärr missar eftersom jag har blivit rejält förkyld. Känns så trist eftersom detta är en fest som vi ser fram emot varje år. Vi brukar vara ca 100 personer från Norge och Sverige. Lutfisken serveras med många olika tillbehör som vit sås, kokt potatis, rotmos, ärtpuré,  senap och riven getost. Det är en fantastisk smakupplevelse!
Jag får istället glädja mig åt den mycket vackra buketten med underbara rosor som jag fick efter föreläsningen. Jag är fortfarande upprymd efter torsdagens härliga energi och tillsammans med en kopp nybryggd Kusmi-tea med honung hoppas jag att viruset skall försvinna lika snabbt som det dök upp. Men samtidigt kan jag inte klaga för jag kommer faktiskt inte ihåg när en förkylning fick mig att boka av något så trevligt som en lutfisk på hotell Lysekil då det dessutom är dans efteråt.
Jag har tittat lite grand på bilderna ifrån i torsdags och lovar att det blir ett kollage nästa vecka och sänder samtidigt ett tack till fotografen.
Önskar er alla en riktigt trevlig helg ifrån sjukstugen i Fiskebäck