Dofter

Julen närmar sig med stormsteg och just dofter brukar vara en populär julklapp till både kvnnor och män. Att välja rätt doft till en annan person är inte helt enkelt eftersom en parfym inte doftar lika på alla. Dessutom är urvalet ofantligt stort. Det är väldigt individuellt vilka dofter man tycker om och som man trivs med. En doft brukar man dela in i toppnot, hjärtnot och basnoten som är den som sitter kvar i flera timmar. Det brukar också ta ca 15-20 minuter innan man kan bedömma en doft så därför är det bra att få med sig ett doftprov innan man beslutar sig. Ju mer parfymolja en doft innehåller desto dyrare är den men desto längre sitter den också kvar. Den första parfymen som togs fram kom ifrån Egypten för ca 2 000 år sedan så detta med dofter verkar alltid ha varit intressant för människorna. Marilyn Monroes favoritdoft Chanel No 5 är en klassisk doft som de flesta av oss har hört talas om. Jag har haft två favoritdofter sedan lång tid tillbaka men båda har precis utgått. Jag är alltså på jakt efter en ny personlig doft. Har ni några förslag att ge mig?

Våra skidhjältar

Tänk så mycket spänning och glädje dessa härlig killar givit oss men då har de haft helt andra kläder. Så här finklädda är vi inte vana att se våra skidhjältar Johan Ohlsson och Marcus Hellner. Önskar dem lycka till under kommande säsong. Bilden kommer ifrån Brothers.

En omtänksam julklapp


När jag håller föreläsningar och har konsultationer talar jag ofta om vikten att klä sig enligt vad situationen kräver. Som de flesta av mina läsare vet så har jag också en fot i marinbranschen. När det gäller yrkesgrupper som fiskare och alla andra som jobbar i närheten av vatten är det ännu viktigare att tänka på vad man tar på sig. Vid den här tiden på året när det är kallt på land och i vattnet är en flytoverall en bra investering. Den håller dig varm men också flytande när olyckan är framme och du hamnar i vattnet. En Mullion flytoverall håller dig levande i ca 1 timma i 0-gradigt vatten. Utan rätt kläder fryser du ihjäl redan efter ca 15 min. Flytkraften sitter i flytfodret men overallen är väldigt lätt och smidig att bära och jobba i.
För alla nöjesbåtsägare och fritidsfiskare är flytoverallen också bra att ha ombord sommartid.
Rek pris för modellen på bilden, Mullion Aquafloat superior, är 3.330:- inkl moms. Storlekar S-XXXL.
OBS! Den mörka färgen är marinblå och inte svart som det ser ut på bilden.
Julklappspris är 2.750:-. Den finns att köpa hos Bövik Marin AB, telefon 031-290075, e-post