Snygga ögonbryn ramar in ditt ansikte och ger en klarare blick

När jag deltog i  "gör om mig" dagen med Innerstaden Göteborg förra veckan startade vi hos Life Long Clinic på Vasagatan 58 som förutom många härliga behandlingar också formar och färgar ögonbryn och fransar och resultatet blev väldigt snyggt.
Det är ju synd om man valt kläder med omsorg och varit noga med sin makeup men kanske inte tänkt på att ögonbryn och fransar också behöver lite omvårdnad efter sommar, sol och salta bad. Jag brukar säga att ögonbrynen är för ansiktet vad ramen är för tavlan. Jag har sett många exempel på hur blonda kvinnor med ljusa drag fått alldeles för mörka ögonbryn vilket gör att man tittar mer på brynen än på ansiktet i sin helhet. Är man t.ex lite gyllene i sina egna färger så behöver brynen också en varmare brun nyans för att helheten skall bli fin. Så är det också med en inramad bild eller målning. Den framträder så mycket finare i en ram som harmonierar med motivet.
Life Long Clinics blogg kan ni läsa mer om färgning, formning av fransar och ögonbryn. För den som har en fin form och endast behöver bättre på brynen lite grand rekommenderar jag välja en lämplig ögonskugga och jobba med en pensel istället för att använda en penna..
Bildkälla:  Make-up manual / Colourmebeautiful
 
 
 
 
Kategori:

Före- och efterbilder ifrån en inspirerande "gör om mig dag" med Innerstaden Göteborg

Dagen med Innerstaden Göteborg började redan 07.20 på morgonen hos Long Life Clinic på Vasagatan. Detta företag har ett omfattande program med olika typer av behandlingar som skräddarsys efter varje kunds behov. Jag funderar faktiskt på att boka behandling hos dem som present till mig själv. Hos Flexmassage på Drottninggatan blev det en djup klassisk massage. Kontakta dem gärna för ett upplägg som passar din arbetsplats. Hos Skönhetsfabriken fick håret en fin lyster i en ton som förstärkte den egna färgen men med en touch av mocca, snygg less is more makeup för arbetsdagarna på kontoret och härlig manikyr med nagellack i nudefärg. MQ Kungsgatan hade redan fått in massor av snyggt inför hösten som ni kan se på bilderna. Jag brukar själv handla hos MQ för att jag tycker att de har ett snyggt urval, god kvalitet och bra priser. På Drottninggatan ligger skobutiken Cinnamon som är ett företag som specialiserat sig på snygga skor, stövlar och boots som också är bra för fötterna vilket jag tycker är mycket viktigt. Dagen avslutades hos Smart Eyes, Kyrkogatan där vi fick se höstens nyheter i bågar och färger.
 

 
 
 

En listig smugglardrottning har härjat på denna plats

Min dotter, son och jag tog färjan ut till Styrsö igår efter jobbet. Min dotter hade läst om Mr GT och Öbergska Caféet,och igår fick vi chans att ta en tur dit ut. God mat och dryck, ett gammalt vackert hus som ligger alldeles bredvid färjeterminalen på Styrsö Bratten, en kryddträdgård som doftade underbart, ett husband som spelade skön musik för oss gäster i alla åldrar och en bartender som mixade olika sorters gin med ingredienser man inte tidigare upplevt. En kvinna som jag började samtala med berättade att Öbergskan, som levde i början av 1800-talet, var listig smugglardrottning. Mer om denna spännande kvinna kan du läsa här.
En härlig sommarkväll som jag kommer att minnas när höstmörkret sänker sig och det blir för kallt att sitta ute.
Önskar er alla en riktigt trevlig helg i det underbart vackra vädret.