Shoppa med mobilen

Ställer samma fråga till er som jag brukar göra under mina föreläsningar och rådgivningar. Kommer ni ihåg vilka plagg som finns i er garderob?
 
För att minnas vad som gömmer sig på hyllorna är mitt tips att ni fotar garderoben och sparar bilderna i mobilen som vi alltid bär med oss. När ni sedan strosar runt i butikerna och hittar något som ni inte kan leva utan tittar ni bara i mobilen och ser hur det nya plagget stämmer kombinationsmässigt. Passar det bara ihop med ett befintligt plagg fundera över om du verkligen behöver plagget. Man bör också hoppa över ett köp om det bara kan bäras tillsammans med två andra plagg. Om det däremot kan matchas med tre eller ännu fler plagg börjar det bli intressant. När jag har uppdrag i skolor brukar eleverna och jag sedan summera alla "icke köp." De blir alltid lika förvånade över hur stor summan blir. Det visar sig nästan alltid att denna summa skulle ha räckt till det där dyra plagget som de tittat på men inte ansett sig ha råd med. Dela gärna med er av era summeringar.
 
Fotot är ifrån min dotters garderob. Jag gillar att hon använder samma typ av hängare och krokarna är vända åt samma håll. Den lila jacka bar jag faktiskt på min realexamen när jag var 16 år gammal. Till jacka hörde en lila kjol men kjolen har försvunnit vid någon flytt tyvärr.
 
Imorgon blir det inget inlägg så jag önskar er en skön helg idag istället.
 
 
 
 

På TV igår

När jag haft en klass mina två obligatoriska dagar brukar jag fråga dem vad som varit mest intressant och om det lärt sig att se på stil, färg och form med andra ögon. En av eleverna jag hade nyligen berättade att hon numera tar en extra titt på sig själv i spegeln innan hon sticker iväg hemifrån. En annan sa att hon brukar kolla extra nog hur våra vanliga tv-personligheter klär sig.

Igår kväll när jag som alltid tittade på Nyheterna med väder kl 22 glömde jag helt bort vad meteorologen sa eftersom jag hade fullt fokus på kjolens skärning. Det vill inte mycket till för att fokus skall hamn på vår utsida och inte på det budskapet vi skall framför. Jag sänder med min elevs tips till er alla kasta ett extra öga på er själva i spegeln innan ni skall iväg på ett viktigt möte. Vi vill ju att omvärlden skall komma ihåg det viktiga vi hade att säga och inte endast minnas att det var ett plagg som hade en konstig skärning.
 

Sjaltips

Tjockt lager is på bilrutan tidigt i morse men nu stiger en strålande sol upp i horisonten. Igår hade jag andra föreläsningen i samma klass. Först en snabb repetition av det vi gick igenom sist vi sågs. Därefter nya aktiviteter och teman.
 
Färger är ett enkelt sätt när man vill förnya sin garderob eller stil men det är inte alltid lätt att veta vilken av alla färger man skall satsa på. Jag har lärt mig under alla mina år med färg att man gärna blandar ihop djupa och starka färger. Vinrött är t.ex en djup/mörk färg och inte en stark. Att mixa vinrött och svart klär endast de personer som har mörkt brunt eller svart hår, mörka bruna ögon, mörka ögonbryn och ögonfransar. Hudtonen kan variera från porslinsvit till svart och alla toner där emellan. De flesta andra blir väldigt bleka i denna kombination.
 
Den sista stunden igår använde vi till att lära oss knyta sjalar. En ny sjalknut kan också ge en personligare stil.