Snyggt med klassisk kamelhårsulster

Min absoluta favorit bland rockar är en riktigt klassisk kamelhårsulster men naturligtvis är det väldigt opraktiskt att bära en sådan färg i vårt land med mycket slask och snömodd. Det finns många olika nyanser av beige. Vissa har mycket gult i sig medan andra ligger på den kallare sidan.
Har ni tänkt på att under den kallare delen av året är det våra ytterkläder som hamnar i fokus vid första intrycket. En alltför sliten ytterrock kan därför förta intrycket av en i övrig snygg klädsel vilket är lite synd. Tar ni fram fjolårets rock se efter så att det inte fattas några knappar och att det inte finns fläckar eller lösa trådar.
I år är det mer välskräddat än på flera år och den som måste investera i en ny rock har därför ett stort urval att välja bland. I mitt kollage nedanför hittar ni rockar ifrån en tusenlapp upp till många tusen kronor.
Vilken modell man skall välja har med den övriga personliga stilen samt figuren att göra. En enkelknäppt modell är alltid ett säkert kort och speciellt om man har pondus över axlar, bringa och mage. Vill man addera volym till överdelen välj en dubbelknäppt modell med detaljer som axelklaffar och markanta slag.
En klassisk Burberry-trench med avtagbart foder är ju ett också ett alternativ till en i ull eller kashmir och står också bättre emot snöslask, regn och vind.
En duffel fungerar också men ger ett lite sportigare intryck och kanske därför mindre lämplig för den som ofta bär kostym i sitt arbete. Om ni väljer en halvlång jacka istället för en längre rock se efter noggrannt så att inte kavajen syns nedanför jackan.
När det gäller färger är mitt tips att hellre välja en mörkgrå än en svart. Grafigrått är en relativt neutral färger som passar nästan alla och den tygern inte ned dina egna färger som svart kan göra.
Bilderna har jag lånat ifrån HM, Tiger of Sweden, MQ och Braun Hamburg.
Behöver ni tips och råd om färger, modell och materialval är ni välkomna att boka färg- och/eller stilcoachning hos mig. Kontaktuppgifter hittar ni på min hemsida www.colorme.se.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: