Fem steg till en fantastisk sommarsäsong

Idag kom äntligen våren tillbaka till Göteborg. Vilken lycka! Så här i början av en ny modesäsong är det den perfekta tiden att ta ett steg tillbaka och se över vår egen personliga stil. Alla kan fastna i de gamla vanliga rutinerna – ett sätt att klä sig som nästan blir en ”uniform” med samma typ av outfit dag ut och dag in. Men det är inte mycket som krävs för att förändra din personliga stil från ”samma gamla” till att få dig att känna dig ny och fräsch inför sommarmånaderna!

Photo cred Aspyn Ovard

 1.       Håll det aktuellt

Alla behöver inte vara modeslavar, men det är ändå viktigt att hålla sin stil ”up to date.” Damtidningar och websidor är fulla med inspiration inför den kommande säsongen och mängder av tips för vad som är ”måste ha”-plagg. Fokusera på de trender som tilltalar dig och bestäm dig för hur du går tillväga för att integrera trenderna i din egna personliga stil.

2. Det hänger på skorna

Vad du har på fötterna kan hjälpa eller stjälpa resten av din outfit. Släng bort dina slitna sommarskor och investera i ett nytt par, i en neutral färg, för den kommande säsongen. Har du lite mer pengar att lägga på dem kan de bli dina bästa vänner i ett par säsonger innan de behöver bytas ut. Har du lyckan att ha ännu mer pengar över så köper du en rolig trendsko i sommarens färg – lägg inte ner för mycket pengar på den bara, nästa sommar vill du nog ha något nytt igen.

 

Photo cred Atlantic-Pacific

 3. En redig grund

I en perfekt värd provar vi ut en ny BH var 6e månad! Det är inte så svårt att få till, så om det har gått längre tid än så är det dags att du tar dig iväg till en riktig underklädesbutik innan du köper ett enda nytt plagg inför våren! En bra BH är nyckeln till både bekvämlighet och snyggt sittande kläder.

4. Stråla i färg

Våren och sommaren bjuder på en uppsjö av härliga kulörer så ta chansen att testa något nytt! Även om du gjort en färganalys kan det vara enkelt att med tiden falla in i gamla spår och fortsätta att hålla sig till bara några få kulörer. Ta en titt i din färgkarta och satsa på ett par nya färger i garderoben i sommar!

5. Nöj dig inte med ”näst bästa”

Köp aldrig något bara för att ”det duger” – du (och din garderob) förtjänar bättre än så! Om du provar ett plagg du känner är helt rätt och aldrig vill ta av dig så är det plagget du ska köpa. När du bär kläder som du känner dig bekväm i kommer du att utstråla självförtroende – och det leder till att du ser fantastisk ut!

Nu satsar vi stort på en riktigt stilfull sommarsäsong!

Vill du ha tips och råd om dina sommarpasteller och din personliga sommarstil hör av dig till mig www.colorme.se eller någon av mina kollegor runt om i landet  Colourmebeautiful.se.

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget här: