Varför har jag så svårt för jeansjacka när det är så snyggt på andra?

En fråga ifrån en läsare. Den är inte helt enkel att besvara eftersom vi inte träffats och dessutom finns det fler än en orsak till varför hon tycker det är snyggt på andra men inte på sig själv.
Photo cred: http://the-edited.com/
Idag kan vi väl kalla denim för ett klassiskt material för alla har vi väl någon gång ägt ett par jeans. Materialet patenterades ca 1870 av två herrar varav den ena hette Levi Straus, ett namn/varumärke som det flesta av oss känner till.
För det första kan det bero på den personliga stilen men även figuren och färgen spelar in. För att ge några exempel så bär den klassiska kvinnan, och mannen med för den delen, hellre en annan jacka än just en i denim. Den ger oftast ett för coolt intryck i deras ögon. Alla som har en naturlig insida och föredrar bekvämlighet framför trender tycker det är ett juste plagg. Känns det lite konstigt redan i provrummet är det inget köpläge.
När det gäller figuren så är denimtyger relativt styva och bygger därför volym. De passar därför bättre för alla som har en ganska rak kroppsform. Kvinnliga kurvor måste kläs fram i denim med stretch för att komma till sin rätt.
Många denimfärger ligger även på den mjukare delen av färgskalan så färgen är inte heller helt oviktig i sammanhanget. Har du en jacka som du trivs med som gör dig blek testa att kombinera den med en riktigt härlig kontrastfärg som på bilden ovanför eller addera en snygg scarf ifrån Emma Fällman för att skapa den rätta färgkombinationen. Hennes scarfs kan du shoppa hos GIFTSETTER.
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: