BLÅTT TILL BLÅTT ÄR INTE FLOTT!

Det är färgen på de kläder du bär på överdelen som är den viktigaste om du vill ge ett snygg, välklädd, proffsigt, seriöst och trevligt intryck. Men det är inte enbart klädernas färger som är intressanta att titta på. Även vilka färger du väljer på din makeup spelar roll. Blå kajal, blå mascara och blåa färger på din ögonskugga till dina blåa ögon är ingen hit. Våra ögon glittrar mest när vi väljer kompletmentfärger i vår makeup.
Vad är då komplementfärger?
Jo titta på ovanstående färgcirkel. Du ser ju tydligt hur färgerna flyter in i varandra och hur gult övergår i grönt, som i sin tur går över i blått, därefter kommer lila, rött och orange innan vi är tillbaka i det gula fältet igen.
Komplementfärgerna är de färger som ligger ung mitt emot varandra. Blått ligger mitt emot gult/orange. Ska dina fina blå ögon glittrar extra mycket välj ögonskuggor i gult/orange/guldiga/ bronsliknande nyanser.
Olika nyanser av lila och rosa är fint till ögon som är gröna. Melerade gröna och blå ögon framträder fint med röda nyanser. Brunt är ju ingen ren färg utan mixad av flera färger. Till bruna ögon nyanser av blått, blålila eller varför inte nyanser av teal dvs blågröna toner.
 
 
 Bilden har jag lånat från MakeUp av Max Söderberg och Maria Wigur
Kommentera inlägget här: