17 minuter varje morgon!

Varje morgon spenderar många kvinnor 17 minuter för att välja kläder inför dagen. Det kanske inte låter så mycket men om man summerar dessa minuter blir det 103 timmar eller drygt 4 dygn på ett år.
Att det tar så mycket av vår tid att hitta lämpliga kläder beror oftast att vi har för många uddaplagg som är svåra att kombinera. Mycket beror också på att många är vilsna när det gäller färger, former, material och mönster.
Ni som känner er osäkra på vilka färger som passar er bäst, vilka detaljer och material som ger er ett snygg och välklätt intryck är välkomna till mina workshop i Göteborg eller Alingsås. Ni hittar anmälningslänkarna till samtliga orter här på min hemsida.
Vad säger ni om att försöka minimera dessa 17 minuter till endast fem?
Tänk så mycket tid det skulle bli per år, hur bra det skulle vara för vår plånbok och hur mycket bättre det skulle vara för vår miljö..
För att uppnå detta fordras "streamlined routines" d.v.s:
  • plocka ur precis allt som finns i din garderob och torka rent riktigt noga.
  • lägg undan de kläder du inte använt under den senaste tiden och vädra dina favoritplagg.
  • fundera över vilken stil du egentligen föredrar vilket framgång av de detaljer som det finns mest av vare sig det är enkla, bekväma, dramatiska, minimalitska eller romantiska detaljer.
  • fundera också över vilka färger du tror är bäst för dig och om du kan förstärka, balansera eller skapa harmoni mellan dina egna färger och färgerna på de kläder du bär.
  • har du svårt att hitta den röda tråden bland färger, detaljer, stilar i din garderob bland boka en tid hos mig eller hos någon av mina kollegor.
Kommentera inlägget här: