Vill du följa med på vår stilresa?

Igår hade jag en färgglad och stilig kurs för en grupp kvinnor. Jag frågade om vi skulle checka in med nybryggt kaffe eller Cava. Det blev bubblande pärlor i glasen och vi hade en intensiv men kul söndag tillsammans.
Denna vackra bukett fick jag av en av deltagarna och ännu en gång fick jag se mina idéer bekräftade. Vi köper mer eller mindre medvetet t.ex färger på blommor och detaljer i inredningen som någorlunda stämmer överens med vår egen palett. Att några av dessa färger också råkar passa mig personlighen väldigt bra tror jag däremot ingen tänkte på. Så med denna bukett startade vår Stilresan redan under minglet.

Tulpanernas olika nyanser passade dessutom flera av deltagarna alldeles utmärkt så buketten blev till glädje på fler sätt. Nyanser är en sak men hur man skall mixa dem för att klä fram, skapa det bästa av sig själv, sin personlighet och sina egna färger är något helt annat. Några av kvinnor fick rådet att välja kontraster med mörkaste nyanserna och de ljusare färgerna medan ett par andra kvinnor blev finare i en mjukare färgskala.

Ju starkare kontraster vi bär desto mer synliga blir vi och desto mer uppmärksamhet får vi. Samtidigt uppstår då frågan om hur synliga vi vill vara och hur mycket uppmärksamhet vi klarar av. Även en kontrastrik färgsättning på kläder kan vara svår att ta till sig eftersom man lämnar sin egen bekvämlighetszon när man blir synlig genom starkare färger. Alla vill vi bli sedda, ha en personligare stil men samtidigt vill många inte sticka ut för mycket för de är rädda för omgivningens reaktioner.

Mitt jobb är att inspirera och coach dem att våga. De vet nu var de står stil- och färgmässigt sett och vi har gemensamt gått igenom deras målbild vad gäller färger och stilar. Att göra en rivstart är ingen god idé utan istället skall de ta ett steg i taget, addera en färg åt gången, plocka fram spännande accessoarer i en större skala än tidigare, gå igenom sin garderob noggrant, hitta plagg de inte visste att de hade och sedan ställa sig framför spegeln och prova, prova och åter prova. Genom att se sig själv i spegeln i nya material, detaljer, färger, snitt, modeller tränas de i att våga ta nästa steg.

Deltagarna har nu startat sin Stil- och färgresa och i bagaget har det packat inspirationen och kunskap och rådet att börja se på sig själv med nya ögon, klä fram sin figur istället för att dölja och att VÅGA testa något helt nytt.

Vill ni hänga med på en Stilresa är ni välkomna att höra av er. Jag vill att alla som deltar skall bli sedda, få med sig så många personliga tips som är möjligt och bli inspirerade att våga starta en förändring av sin stil. Det betyder att mina grupper inte rymmer fler än ca 6 personer under en heldag. Gäller det kvällskurser så kan vi skräddarsy dem. Välkomna att höra av er till mig. Mina kontaktuppgifter finns på www.colorme.se.
Kommentera inlägget här: