Beige är inte alls trist! Det är snyggt och fräscht!

Ni som följer mig vet ju att jag jobbar oerhört mycket med färg och delar med mig färinspiration, hur man hittar sina personliga färger och hur man kan förstärka eller tona ned sin personlighet med hjälp av färg.
De signaler som beige sänder ut anses stå för utslätning. Klädd i beige anses man vara en en försiktig och trevande person. Man brukar använda färgen i uttryck som "han var så beige d.v.s så tråkig."
Jag anser dock att beige är en lämplig färg vid många tillfällen. Det är en färg som är oerhört lätt att matcha med många andra färger. Väljer du nyanser av beige som ligger nära varandra i färgcirklen tillsammans med t.ex offwhite skapar du en monokrom känsla vilket passar alla som har mjuka och lätt egenfärger. Beige tillsammans med himmelsblått elle rosa är snygga färgkombinationer som passar väldigt många. Mixar du en mörk beige nyans med t.ex kritvitt får du mer kontrast.
Den stora bilden kommer ifrån butiken Tatch på Frölunda Torg här i Göteborg. Ni kan följa dem på @tatch på Instagram.
Vill du ha ett mer uttrycksfullt intryck matchar du beige med djupare toner av marinblått, svart eller varför inte en djup rött. Se den vackra klänningen ifrån Luna Fashion Mölndals centrum där beige ligger på en mörkare botten där den får ett mycket elegant utseende.
Ni hittar hennes butik både på Facebook och på Instragram https://www.instagram.com/ljiljana_molndal.
Svårigheten med beige kan vara att oftast finns det endast plagg som har en varm beige nyans i butikerna.
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: