Business i sommarvärmen

När solen gassar och temperaturen stiger högt frestas många att ta på sig shorts, t-shirt och sandaler även till jobbet. Det är en svensk egenhet som jag inte träffat på i businessammanhang i andra länder. Jag har vid flera tillfällen varit i Italien och Tyskland på affärsresor under riktigt varma dagar och där ser man inga affärsmän i shorts under arbetstid. Alla är lika korrekt klädda i kostym, skjorta och slips även under sommaren hetaste dagar.

Man är ju på sin arbetsplats för att utföra ett jobb och det skall också synas på klädseln man bär. Om ni får frågan om ni är lediga är det en bekräftelse på att ni valt en alltför fritidsbetonad klädsel.

Ingen bransch är den andra lik så mitt tips är att fråga arbetsgivaren innan ni glatt hoppar i shorts och sandaler till jobbet för han/hon kan vara av en helt annan åsikt. Det är ju också enkelt att ta med sig korrekta kläder om ni känner för att cykla till jobbet i shorts och sandaler.

För att klara av värmen investera i kostymer, blazer, udda byxor byxor i sköna och lätta sommarmaterial och i ljusa toner.

Även om det är stekhett på kundens kontor ska du inte lätta på slipsen eller ta av dig kavajen innan kunden själv föreslår det. Vår utsida är ju också en del av vår kommunikation och talar sitt tydliga språk. Att göra som kunden gör visar att du är en person som har koll, vilket alltid är viktigt.

 

 

 

Kommentera inlägget här: